DNB tjente 641 millioner mindre på personkundene

Corporate-kundene utgjør fortsatt den største biten av inntektene til DNB, og på dette området har banken økt de totale inntektene i kvartalet til 7,9 milliarder kroner.
Foto: PR/DNB
Foto: PR/DNB

DNB-konsernet la torsdag frem fasiten for første kvartal 2021, som viste at banken mot samme tid i fjor har økt overskuddet fra 4,0 til 5,9 milliarder kroner. Netto renteinntekter har derimot falt fra 10,4 til 9,2 milliarder kroner, noe som i hovedsak skyldes lavere rentemarginer og negative valutakurseffekter.

Hvis en ser på de ulike segmentene til banken så oppnådde DNB totalt 2,9 milliarder kroner i netto renteinntekter fra personkundene, mot 3,7 milliarder kroner i samme periode i fjor. De totale inntektene har i samme periode blitt redusert fra 4,9 til 4,2 milliarder kroner.

De totale inntektene fra corporate-kundene er derimot 81 millioner kroner høyere, og har økt til totalt 7,9 milliarder kroner. Renteinntektene fra corporate-segmentet utgjør 5,8 milliarder kroner, ned fra 6,1 milliarder kroner i første kvartal 2020.

I tillegg til disse to kundesegmentene har DNB risikostyring og tradisjonelle pensjonsprodukter, som begge inngår i «andre operasjoner». Her ligger også bankens andel av overskudd fra tilknyddede selskaper, som i hovedsak utgjør Luminor, Vipps og Fremtind.

I første kvartal fikk andre operasjoner-segmentet netto renteinntekter på 470 millioner kroner, mot 582 millioner kroner i fjor. De totale inntektene har blitt redusert med 1,4 milliarder kroner og utgjør totalt 2,0 milliarder kroner i kvartalet.

De totale inntektene til DNB-konsernet endte opp 13,3 milliarder kroner i første kvartal, ned fra 15,4 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

DNB med milliardcomeback – har aldri hatt en sterkere finansiell posisjon  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også