FinansWatch

DNB tjente 641 millioner mindre på personkundene

Corporate-kundene utgjør fortsatt den største biten av inntektene til DNB, og på dette området har banken økt de totale inntektene i kvartalet til 7,9 milliarder kroner.

Foto: PR/DNB

DNB-konsernet la torsdag frem fasiten for første kvartal 2021, som viste at banken mot samme tid i fjor har økt overskuddet fra 4,0 til 5,9 milliarder kroner. Netto renteinntekter har derimot falt fra 10,4 til 9,2 milliarder kroner, noe som i hovedsak skyldes lavere rentemarginer og negative valutakurseffekter.

Hvis en ser på de ulike segmentene til banken så oppnådde DNB totalt 2,9 milliarder kroner i netto renteinntekter fra personkundene, mot 3,7 milliarder kroner i samme periode i fjor. De totale inntektene har i samme periode blitt redusert fra 4,9 til 4,2 milliarder kroner.

De totale inntektene fra corporate-kundene er derimot 81 millioner kroner høyere, og har økt til totalt 7,9 milliarder kroner. Renteinntektene fra corporate-segmentet utgjør 5,8 milliarder kroner, ned fra 6,1 milliarder kroner i første kvartal 2020.

I tillegg til disse to kundesegmentene har DNB risikostyring og tradisjonelle pensjonsprodukter, som begge inngår i «andre operasjoner». Her ligger også bankens andel av overskudd fra tilknyddede selskaper, som i hovedsak utgjør Luminor, Vipps og Fremtind.

I første kvartal fikk andre operasjoner-segmentet netto renteinntekter på 470 millioner kroner, mot 582 millioner kroner i fjor. De totale inntektene har blitt redusert med 1,4 milliarder kroner og utgjør totalt 2,0 milliarder kroner i kvartalet.

De totale inntektene til DNB-konsernet endte opp 13,3 milliarder kroner i første kvartal, ned fra 15,4 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

DNB med milliardcomeback – har aldri hatt en sterkere finansiell posisjon  

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch