FinansWatch

Kraft Bank med solid i første kvartal etter børsnotering

Refinansieringsbanken Kraft Bank ble børsnotert i desember 2020. I første kvartal av 2021 mer enn doblet de avkastningen på egenkapitalen.

Svein Ivar Forland leder Kraft Bank.

Refinansieringsbanken Kraft Bank oppnådde en egenkapitalavkastning etter skatt på 12,6 prosent i første kvartal 2021. Det er mer enn en dobling fra 6,0 prosent i samme periode i fjor.

Resultat før skatt ble 13,4 millioner kroner, opp fra 5,9 millioner kroner i fjor. Netto renteinntekter i kvartalet ble 28,9 millioner kroner, opp fra 19,5 millioner.

Netto utlånsvekst ble 349 millioner kroner i perioden. Totalt utånsvolum ved utgangen av kvartalet var 1,9 milliarder kroner.

Banken, som har som formål å hjelpe personer med økonomiske problemer med å «friskmelde» økonomien sin, opplevde å friskmelde 44 kunder i løpet av kvartalet. Totalt har 290 personer blitt hjulpet ut av sine økonomiske problemer siden oppstarten i 2018.

«Banken opplevde god tilgang på utlånskunder både gjennom direkte henvendelser og via agenter. Nysalget har vært høyere enn forventet og innfrielser har vært lavere enn forventet. Nye utlån var 474 millioner kroner og innfridde lån var 125 millioner kroner», skriver Kraft Bank i sin kvartalsrapport.

Banken skriver også at de økte innskuddsrenten i løpet av kvartalet for å finansiere den hurtige veksten. Rentehevingen hadde ønsket effekt ved at innskuddene økte med 237 millioner kroner i kvartalet. Totalt er innskuddene nå på 1,9 milliarder kroner.

Nedskrivninger og tap ble regnskapsført med 1,7 millioner kroner i kvartalet, marginalt lavere enn samme periode i fjor, men en styrking med tanke på at totalt utlån er vesentlig høyere nå.

Rindal Sparebank signerer ny avtale med lokalavisen 

Dfind: Kulturen avgjør om selskapene i finans klarer å tilpasse seg 

Birkenes Sparebank blar opp til lokale idrettslag 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch