FinansWatch

Slik vil Konkurransetilsynet jobbe med Sbanken-kjøpet

Konkurransetilsynet vil ikke bare se på konkekvensene et oppkjøp får for prisene i bankmarkedet. Risikoen for negative konsekvenser for bransjens innovasjonstakt vil også vurderes.

SKAL VURDERE KJØPET: Gjermund Nese er avdelingsdirektør for finans og kommunikasjon i Konkurransetilsynet. | Foto: Konkurransetilsynet

Torsdag morgen varslet DNB at banken har lagt inn et bud på Sbanken. Budet har allerede fått støtte fra styret i Sbanken og eiere som representerer omtrent 29 prosent av de utstedte aksjene i banken.

Dersom DNB nå får tommel opp fra aksjonærer som representerer 90 prosent av aksjene i Sbanken, vil DNB sikre seg de resterende aksjene gjennom en tvangsinnløsning. Men før oppkjøpet er i boks, må det også godkjennes av Finanstilsynet og Konkurransetilsynet. Sistnevnte skal vurdere hvilke negative konsekvenser et oppkjøp kan få for det norske bankmarkedet.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Ertzeid: – Når Norge går bra, går DNB bra

DNBs avtroppende finansdirektør Ottar Ertzeid kunne presentere sterke tall i sin siste kvartalspresentasjon for konsernet. Han trekker frem at DNBs vekst er tett knyttet til hvordan det går for hele landet.

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger