FinansWatch

Sparebanker dropper sammenslåing

Tysnes Sparebank og Etne Sparebank har bestemt seg for å avslutte forhandlingene. Styrene begrunner avgjørelsen med at det er vanskelig å få gjennomført det hele innenfor egne tidsfrister.

Foto: Etne Sparebank

Tysnes Sparebank og Etne Sparebank inngikk i desember en intensjonsavtale om å starte forhandlinger om mulig sammenslåing av de to bankene.

Bankene opplyser i en børsmelding fredag derimot at forhandlingene er avsluttet.

«Underveis er det blitt avklart at den tekniske gjennomføringen blir vanskelig å sluttføre innenfor de frister som bankene hadde satt for den tekniske sammenslåingen. På grunn av de endrede forutsetningene har styrene i bankene besluttet å avslutteforhandlingene», heter det i børsmeldingen.

Sammenslåingen skulle blant annet gi fordeler i forhold til egenkapital og innlån, sikre arbeidsplasser, gi bedre vekstmuligheter, men et av de viktigste argumentene var en mer effektiv organisasjonsoppbygging.

– Med dagens regulatoriske forhold blir det mer krevende å drive som liten bank. En større bank med en mer spisset organisasjon har mer kontroll med operasjonell risiko, har banksjef i Etne Sparebank, Rune Ramsvik, tidligere uttalt til FinansWatch.

Trur det blir sterkt marginpress framover 

Etne Sparebank merkar godt tøffare konkurranse

Tysnes Sparebank: Blir for små som frittståande lokalbank 

Etne Sparebank om sammenslåingen med Tysnes Sparebank: – Tror vi får til en effektiv og god organisasjon med moderne møteplasser 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch