FinansWatch

Pareto Bank: Har fortsatt kapasitet til utlånsvekst

Banken sier at de fortsatt har kapasitet til utlånsvekst dersom de legger seg på den konservative tolkningen til Finanstilsynet.

Adm. direktør Tiril Haug Villumi Pareto Bank. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Pareto Bank sier at de støtter seg på Finanstilsynets konservative vurdering for bankenes kapitaldekningsberegning. Likevel mener banken at de har like stor kapasitet til utlånsvekst fremover hvis de legger seg på samme linje som Finanstilsynet, skriverTDN Direkt ifølge Finansavisen.

– Det gir oss fleksibilitet til å levere netto utlånsvekst og støtte våre kunder selv om situasjonen nå er litt uklar, sier adm. direktør Tiril Haug Villum i Pareto Bank, til nyhetsbyrået i forbindelse med DNBs SMB-konferanse.

I februar mottok banken et brev fra Finanstilsynet hvor det ble vist til tilsynets rundskriv om kreditteksponering som skal klassifiseres som høyrisiko og brev til Finans Norge 8. februar 2021.

Finanstilsynet ga i brevet uttrykk for at de forventer at Pareto Bank legger tilsynets vurdering til grunn for kapitaldekningsberegningen, og at banken også ga en oversikt over bankens kreditteksponering mot kunder som utvikler boligeiendom og/eller næringseiendom.

Ved utgangen av fjerde kvartal 2020 rapporterte Pareto Bank en ren kjernekapitaldekning på 16,8 prosent mot et minstekrav på 14,2 prosent. Hvis banken legger Tilsynets vurdering til grunn ville ren kjernekapitaldekning vært på 15,3 prosent.

Finansdepartementet vil ha flere svar fra Finanstilsynet om høyrisikoengasjementer

Finans Norge står på sitt: Krever avklaring om høyrisikoengasjementer

Finanstilsynet står imot presset – ingen endringer for høyrisikoengasjementer

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch