FinansWatch

Danmark: Seks personer arrester for hvitvasking av 270 millioner kroner

Danske Økokrim har i en stor aksjon over flere land gått til arrestasjoner i en stortstilt hvitvaskingssak.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, har i dag brutt opp en hvitvaskingsring som er mistenkt for hvitvasking av 200 millioner danske kroner. | Foto: Lars Krabbe

Det såkalte danske Bagmandspolitiet (SØIK), som kan sammenlignes med norske Økokrim, har i dag sammen med tysk politi gått til aksjon mot 13 adresser i Danmark og Tyskland.

Aksjonen førte til arrestasjon av seks personer som er mistenkt for hvitvasking av over 270 millioner norske kroner, skriver finanswatch.dk.

De tiltalte skal ha skrevet ut fiktive fakturaer for arbeidskraft, varer eller ytelser til flere hundre danske virksomheter som så har brukt fakturaene til å hvitvaske penger.

– SØIK ser med stort alvor på saker hvor statskassen snytes for et stort millionbeløp samtidig som at utbytte fra kriminalitet føres ut av landet. Vi har i dag slått til mot et nettverk som etter vår oppfatning har hatt rolle som en dedikert fakturafabrikk med det formål å snyte statskassen og hvitvaske og kanalisere penger fra kriminalitet til utlandet, sier Michael Lichtenstein, vicepolitiinspektør i SØIK i en pressemelding.

De over 200 millioner danske kronene som SØIK har fulgt er ført ut av Danmark til 35 forskjellige land. Rundt 610.000 kroner i kontanter ble beslaglagt i aksjonen, i tillegg til verdifulle klokker, smykker og rundt 1,3 millioner kroner stående på en av de mistenktes konti.

DNB anmelder svindelforsøk mot 422 kunder

Betalt notat sår tvil om tidligere Danske Bank-sjef kan straffes for Estland-skandalen

Samherji om korrupsjonssaken: – Vi er fornøyd med resultatet  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch