FinansWatch

Kjos-døtrene har redusert aksjepostene i Bank Norwegian

Døtrene til Norwegian-grunnlegger, Bjørn Kjos, står oppført med kraftig reduserte aksjeposter i forbrukslånsbanken etter budet fra Nordax.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nye KM Aviatrix Invest og Nye GKB Invest, som er eid av Kjos-døtrene Guri Helene Kjos Brecke og Anna Helene Kjos-Mathisen, ser ut til å ha solgt seg kraftig ned i Bank Norwegian etter budet fra Nordax, skriver E24.

Ifølge siste oppdaterte aksjonærliste står Nye KM Aviatrix Invest oppført med rundt 950.000 aksjer, som er en reduksjon på 45 prosent fra mandag. Nye GBK har redusert eierposten fra 1,26 millioner til 950.000 aksjer.

Hverken Guri Helene Kjos Brecke eller Anna Helene Kjos-Mathisen ønsker å gi kommentar til E24. Det gjøres oppmerksom på at aksjonærlistene har et etterslep på to dager, og at de ikke tar høyde for aksjer som er lånt ut.

Etter at svenske Nordax la frem et budforslag om å kjøpe Bank Norwegian for 17,8 milliarder kroner har flere av de store aksjonærene i den norske fobrukslånsbanken sagt at budet er alt for lavt.

Det var også anbefalingen fra NOFI-styret tirsdag.

«Gitt selskapets lønnsomhet som er best i klassen, sterk kapitalisering og egne vekstutsikter, mener styret at den indikerte tilbudsprisen betydelig undervurderer selskapet og dets prospekt», skriver styret i børsmeldingen.

Nordax: – Vi har lagt inn et veldig bra bud som gjenspeiler at vi blir den ledende banken  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch