FinansWatch

Andebu Sparebank vil dele ut sitt første utbytte noensinne

Banken ser tilbake på et godt unntaksår i 2020, med blant annet 10 prosent utlånsvekst.

Banksjef Børre Grovan (tv) og økonomisjef Bjørnar Skatvedt. | Foto: Dag Nordsveen

Andebu Sparebank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 6,01 prosent i 2020, ned 2,09 prosentpoeng fra 8,10 prosent i 2019.

Resultat før skatt ble 33,6 millioner kroner, ned fra 41,3 millioner i 2019.

Konsernets netto renteinntekter i 2020 ble 61,91 millioner kroner, mot 64,94 millioner i 2019.

Utlånsveksten i 2020 ble 7,7 prosent, mens innskuddsveksten ble på hele 10 prosent.

– Vi er glade for at vi har så god vekst i et spesielt år. Vi har noe svakere resultat og det skyldes i stor grad at vi valgte å sette ned utlånsrentene raskt da koronasituasjonen inntraff. Samtidig har vi en beskjeden kostnadsvekst og et løft i andre inntekter så vi er fornøyde med et overskudd på 33,6 millioner kroner, sier banksjef Børre Grovan i en pressemelding.

Utbytte

Andebu Sparebank gikk høsten 2019 over til å bli en egenkapitalsbank og har gjennomført sitt første år med eksterne eiere. Etter et godt år synes banken det derfor en naturlig at de også utbetaler sitt første utbytte.

Banken har foreslått et utbytte på seks prosent for 2020, såfremt Finanstilsynet tilllater det. I tillegg skal det settes av 2,7 millioner kroner til utjevningsfond og en million kroner til gaver til almennyttige formål.

– 2020 var et spesielt år med mye hjemmekontor og stengte kontorer. Vi har hjulpet mange privatkunder og bedrifter som er rammet av korona med avdragsfrihet, rentenedsettelser og økonomisk rådgivning. I tillegg har vi myndighetskrav som gjør at vi har brukt mye ressurser på systemer, rutiner, AHV og ESG. Nå ser vi fram mot mer normaliserte tider der vi kan ha fokus på videre vekst, sier Grovan.

Danske Bank snappet storkommune fra DNB: – En attraktiv og stor offentlig kunde 

Frå boligbyggelag tilbake til bank: – Bank er min heimemarknad

– Vi har aldri vært så stengt eller levert så gode tall 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch