FinansWatch

Sørøst-fusjon vedtatt av styrene i BV og Telemark

Ekteskapet mellom Sparebank 1 BV og Sparebank 1 Telemark har fått sin velsignelse.

Administrerende direktør i SpareBank 1 BV, Rune Fjeldstad-og kommende administrerende direktør for Sparebank1 Sørøst-Norge, Per Halvorsen. Halvorsen vil også bli adm. dir. i den fusjonerte banken.

I november ble det kjent at Sparebank 1 BV og Sparebank 1 Telemark hadde inngått en intensjonsavtale om fusjon mellom bankene. Fusjonen skal ende i den nye bankprofilen Sparebank 1 Sørøst-Norge.

Nå har styrene i begge bankene godkjent fusjonsplanene.

Sparebank 1 Sørøst-Norge vil dekke et marked med cirka 750.000 innbyggere.

– Dette har vært et mål lenge: Å skape en større bank på Sør-Østlandet og være godt posisjonert for ytterligere fremtidige muligheter i våre markedsområder. Markedet er i stor utvikling, og det er stadig behov for bedre og mer effektive løsninger i tillegg til nærhet og lokal tilstedeværelse, sier administrerende direktør i SpareBank 1 BV, Rune Fjeldstad i en pressemelding.

– Vi vil ta med oss de gode verdiene fra begge bankene, og være tilstede i våre lokalområder. Samtidig skal vi skape en enda mer kundeorientert og relevant bank med fordelene en større bank kan gi. SpareBank 1 Sørøst-Norge vil bli en attraktiv arbeidsplass med høy faglig kompetanse som skal komme våre kunder til gode, sier administrerende direktør i SpareBank 1 Telemark, Per Halvorsen.

Neste steg blir å få fusjonen godkjent i bankenes respektive representantskap, som er planlagt 25. mars. Selve fusjonen skal etter planen gjennomføres 1. juni.

Sammenslåing til Sparebank 1 Sørøst-Norge kan gi nye stillinger for de ansatte

De tillitsvalgte i SpareBank 1 BV og Telemark er storfornøyde med bankfusjonen 

Ny bank på Sør-Østlandet: – Fordeling av roller er alltid en diskusjon i fusjonsprosesser 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch