FinansWatch

DNB Markets snur – tror på renteøkning allerede i år

Økonomene i DNB Markets tror sentralbanken vil sette opp rentene i desember. Deretter mener de det vil gå slag i slag med tre rentehevelser i 2022. 

DNBs makroøkonomer har trodd rentebanen først vil stige fra 2022. Nå fremskynder de troen på første renteheving. | Foto: PR/DNB

Dette er første gang DNB legger inn rentehopp i 2021 i sine prognoser, skriver Dagens Næringsliv

DNB legger i sin endring vekt på uttalelser fra Norges Bank i desember da budskapet var at rentene blir liggende på dagens nivå i et år fremover, fulgt av trinnvise rentehevelser utover i 2022. Det ble gjentatt i januar, men DNB konstaterer også at sentralbanken nevner at utsiktene til å få vaksinert befolkningen er forbedret. Sentralbanksjef Øystein Olsen sa i årstalen nylig at så snart man ser tegn til at de økonomiske forholdene normaliserer seg, vil banken søke en normalisering. 

DNB mener disse uttalelsene, støttet av økonomiske veksttall som er bedre enn ventet og smittetall, gjør at en ser slutten på den spesielle situasjonen og at renten derfor skal opp alt i desember. 

Internasjonalt er det også økt stemning for å sette opp rentene. Sist uke steg blant annet de lange tiårige amerikanske rentene kraftig. Den amerikanske såkalte tiåringen regnes som verdens viktigste rente, og den brukes ofte som en temperaturmåler på den generelle økonomiske tilstanden i verden, skriver avisen.

Fjellbanken fikk et tøft fjorår med reiselivet som store kunder

Melhusbanken: Ville hatt vekst i koronaåret uten engangseffektene

Blekeli Spiten: – Alle andre steder enn Stor-Oslo er lokalbankene våre hardeste konkurrenter 

Mer fra FinansWatch

Dette er Nordeas fem bærekraftsmål innen 2023

Mandag er banken ute med sin årlige rapport om bærekraft. I fjor økte midlene til forvaltning i Nordeas fond med bærekraftsprofil med 265 prosent, mens transaksjonsvolumene for bærekraftsrelaterte lån økte med 256 prosent.

Høland og Setskog Sparebank overraska over Finanstilsynet 

Administrerande banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank, seier dei er overraska over at Finanstilsynet oppmoda dei om å revurderer utbytte for 2020. – Det er ikkje heldig at banken ikkje får disponere overskotet innafor ramma styret meiner er forsvarleg, seier Bjørknes til FinansWatch.

Les også

Siste Nytt