FinansWatch

Instabank venter vekst også i 2021 

Instabank har levert økning i resultat kvartal for kvartal, og venter at veksten vil fortsette gjennom 2021. 

Robert Berg, amd. dir. i Instabank. | Foto: Instabank

Instabank rapporterer et resultat før skatt på 19,1 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 20,3 millioner kroner samme kvartal i 2019. Netto renteinntekter var 72,1 millioner kroner i fjerde kvartal, opp fra 67 millioner kroner året før. 

For hele 2020 fikk banken et resultat før skatt på 57 millioner kroner, opp fra 55 millioner kroner i 2019. 

– Banken opplever fortsatt ingen negative konsekvenser av pandemien. Kvaliteten i utlånsporteføljen har utviklet seg svært positivt gjennom 2020. Dette ble bekreftet da banken solgte halvparten av den misligholdte låneporteføljen til bokført verdi rett før nyttår, skriver Instabank i kvartalsrapporten.  

Netto utlån viste en nedgang på 16 millioner kroner gjennom kvartalet, men justert for valutaeffekter og salg av misligholdte lån var veksten 137 millioner kroner. Ved utgangen av 2020 var 25 prosent av bankens utlån i Norge ikke i kategorien forbrukslån. 

Ved årets utgang var andelen misligholdte lån på 5,6 prosent. Salg av låneporteføljen har frigjort kapital, og kombinert med en god kapitaldekning gjør dette at banken kan øke utlån med om lag 1 milliard kroner i 2021. 

– Veksten vil komme innenfor andreprioritets pantelån. Vi har vist evne til å tilpasse banken til nye rammevilkår. Gjennom 2021 vil vi forsterke vår strategiomlegging. Vi skal vokse på nye områder, samtidig som vi fortsatt skal være en konkurransedyktig bank innen forbrukslån. Våre ambisjoner for 2021 er å øke utlån med 1 milliard kroner og en økning i resultatet med 75 prosent kan være innen rekkevidde. Det er tøffe mål, men vi anser det som oppnåelig, sier administrerende direktør Robert Berg i Instabank.

DNBs resultat falt med 1,3 milliarder i fjerde kvartal – bedre enn forventningene 

Instabank: – Vi må bremse og balansere inn mot fjerde kvartal 

Instabank lanserer ny tjeneste for beregning av bilforsikring 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch