FinansWatch

Kraft Bank øker overskuddet og endrer utbyttepolitikken

Kraft Bank melder om god vekst, reduserte tap og lover aksjonærene utbytte fra 2021.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kraft Bank melder om et resultat etter skatt på 9,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2020, sammenlignet med 5,9 millioner kroner i tilsvarende periode i 2019. Det tilsvarer en oppgang i egenkapitalavkastningen fra 8,1 til 11,5 prosent.

Netto renteinntekter har økt fra 16,8 til 25,7 millioner kroner. Banken har også i løpet av 2020 passer én milliard i utlån til kunder. Ved utgangen av fjerde kvartal hadde banken utlån på 1,5 milliarder kroner og en utlånsvekst på 182 millioner kroner, mot 986 millioner kroner i tilsvarende kvartal i 2019.

Forvaltningskapitalen utgjør ved utgangen av fjerde kvartal 2,0 milliarder kroner, mot 1,2 milliarder kroner i 2019. Kjernekapitaldekningen er redusert fra 53 til 33 prosent, mens kostnadsgraden har økt fra 41 til 53 prosent.

For hele 2020 fikk banken et resultat på 26,9 millioner kroner, mot 7,6 millioner kroner i 2019.

Banken har tilholdssted i Sandnes og tilbyr refinansiering av lån med pant i bolig til personer som grunnet betalingsproblemer og utfordrende økonomi ikke får refinansiering i ordinære banker. Banken gikk også 10. desember på børs.

Styret i banken har besluttet å endre utbyttepolitikk. Fra og med inntektsåret 2021 vil banken utbetale inntil halvparten av resultat etter skatt som utbytte eller nedsetting av overkursfond. Eventuelt utbytte er avhengig av bankens kapitalsituasjon, vekstmuligheter og nasjonale begrensinger i utbytte fra banker.

Bjørn Maaseide er både stolt og rørt når «banken hans» går på børs

Utbyttefest i Kraft Finans 

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch