FinansWatch

Mybank med første overskudd siden oppstart

Etter oppstart i 2017 tjener banken for første gang penger. Banken forventer at de holder lønnsomheten oppe i 2021 og guider videre vekst.

Foto: Colourbox

Mybank fikk et resultat før skatt i fjerde kvartal på 9,8 millioner kroner, sammenlignet med minus 11,9 millioner kroner i forrige kvartal.

Dette er bankens første overskudd siden oppstarten i 2017. Resultatet er ifølge banken selv en kombinasjon av sterk vekst i porteføljen, kostnadskontroll og moderate utlånstap

Bankens portefølje av omstartslån vokste med 220 millioner kroner netto i fjerde kvartal, og banken delte ut totalt 327 millioner kroner i nye lån. Banken skriver også i en børsmelding at de de fortsetter videre vekst og lønnsomhet i 2021.

Mybank er en heldigital bank som har en forretningsmodell som går ut på å hjelpe kunder med betalingsanmerkninger eller andre økonomiske problemer til å refinansiere dyr gjeld med sikkerhet i bolig. Banken fikk konsesjon i juli 2016, og startet virksomhet i første kvartal 2017.

Mybank benytter låneagenter som en viktig salgskanal, sammen med målrettet digital markedsføring. Ifølge banken er det en effektiv forretningsmodell som er skalerbar og over tid skal gi bankkundene konkurransedyktige vilkår.

Handelsbanken: – Svært fornøyd med veksten i privatmarkedet

SpareBank 1 Kreditt tror det bli rom for færre låneaktører i forbrukerfinansieringsmarkedet

Finanstilsynet med nytt rundskriv for utlånspraksis 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch