FinansWatch

LOKALBANK vil ha Eika Forsikring på børs

Det er turbulente tider i Eika Gruppen. Nå vil LOKALBANK ha Eika Forsikring på børs.

Trond Bøe Svestad er administrerende direktør i Eika Forsikring. Foto: Eika Forsikring

En av årsakene kan være at det da blir enklere å verdivurdere hvor mye LOKALBANK sine aksjer er verdt i forbindelse med at de trekker seg ut av Eika Gruppen, skriver Finansavisen.

FinansWatch har tidligere skrevet om LOKALBANK som hevder at Grong Sparebank fikk øke sin eierandel til en svært fordelaktig pris. Ifølge Grong Sparebank er det fortsatt en ubalanse, selv etter at eierandelen gikk opp fra 0,51 prosent til 2,5 prosent.

Dette er noe av bakteppet for at LOKALBANK fredag denne uken, kaller inn til en ekstraordinær generalforsamling for de 67 medlemsbankene i Eika.

Eika Gruppen selv anbefaler sine medlemsbanker å ikke støtte forslaget. Det kommer frem i et skriv Finansavisen har fått tilgang til på en nyhetskanal for eierbankene i Eika. Skrivet er nå fjernet.

I følge Finansavisen er Eika Forsikring selve pengemaskinen i finanskonsernet Eika Gruppen. I 2019 passerte premieinntektene 2,44 milliarder kroner, og resultat før skatt ble 609 millioner kroner. Tall fra Finans Norge viser at de ved utgangen av 2019 var landets femte største aktør i sin bransje.

Eika Forsikrings resultat trekker hele konsernet opp

Grong Sparebank om Eika-emisjon: Måtte vurdert utmelding om eierandelen i Eika ikke hadde blitt balansert

LOKALBANK saksøker Eika-gruppen

 

Relaterte

finanswatch no desktop trial banner.jpg

Siste Nytt

Stillinger

Se flere

Se flere