DNB vil kapre nye kunder i to «digitale filialer»

Gjennom to ulike apper tror DNB det skal være mulig å hente nye kunder til banken.
Ingjerd Blekeli Spiten, direktør for personmarked i DNB. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Ingjerd Blekeli Spiten, direktør for personmarked i DNB. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

De to appene, mobilbanken og Spare, skal ved hjelp av brukeropplevelse og funksjonalitet overbevise kunder om å skifte bank til DNB.

– At vi nå jobber som ett team, gjør at vi kommer til så se på Mobilbank og Spare som to digitale filialer, slik at vi kan velge å posisjonere hvilke varer som er i vinduet, sier Nicolai Rygh, teknologidirektør i DNB personmarked til Shifter.

Først var DNBs tanke å ha én app for alt, men i løpet av høsten begynte de å tenke nytt. Blant annet ble utviklingen plassert nærmere forretningene de støttet.

– Spare-appen kom jo til i en periode da man skulle lage en app for absolutt alt. Men arbeidet i ettertid har vist at den retter seg til litt andre målgrupper enn mobilbanken og har så pass spesifikke tjenester at den må fortsette å få være en egen app, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarked i DNB til Shifter.

Mobilbanken er for det hverdagslige, mens Spare skal ivareta alle behov for sparing, pensjon og investeringer.

– Du kan se det som at vi leder folk inn til riktig del av DNB, mer enn at vi trenger to apper. Det er en smart måte å hjelpe kunden til det riktige produktet, sier Rygh.

De to «filialene» er i dag bygget på ulike teknologiske plattformer, men DNB jobber med å forene dem for å ytterlig forenkle opplevelsen til kundene, men også gjøre det enklere for banken å flytte funksjonalitet mellom appene.

Bluestep: – Et voksende behov for en bank som oss

Horde-sjefen om omstruktureringslån: – Fokuset bør være på at dette er refinansiering av forbrukslån

Sparebanken Narvik: – Hele bransjen er overrasket  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også