FinansWatch

Bankene med rekordstore gebyrinntekter

De globale investeringsbankene har dratt inn nesten 1.068 milliarderi gebyrinntekter i kjølvannet av koronapandemien.

Foto: AP Photo/Mark Lennihan

I kjølvannet av koronapandemien har en rekke selskaper hatt behov for å hente frisk kapital for å overleve. Det har også ført til rekordstore gebyrinntekter, skriver Financial Times.

Tall som Refinitiv har hentet inn viser at de globale investeringsbankene har oppnådd 124, milliarder dollar i gebyrinntekter i 2020, tilsvarende 1.068 milliarder kroner. Ifølge Financial Times har bankene aldri hatt høyere gebyrinntekter på et enkelt år.

– Det var et veldig robust år for utstedelse av både gjeld og egenkapital. Du så en økning i år da selskaper ønsket å få tilgang til kapitalmarkedene for å støtte balansen i møtet med pandemirelatert usikkerhet, sier Barclays-analytiker Jason Goldberg til Financial Times.

– Du så en økning i år da selskaper ønsket å få tilgang til kapitalmarkedene for å støtte balansen i møtet med pandemirelatert usikkerhet.

I 2020 har selskapene hentet inn rekordhøye 5 millioner dollar i frisk kapital i obligasjonsmarkedet. I den forbindelse tjente bankene samtidig 42,9 milliarder dollar, opp 25 prosent fra 2019. I forbindelse med børsnoteringer har bankene i år tjent 13 milliarder dollar. Ifølge Refinitiv er det en oppgang på 90 prosent og det høyeste nivået siden 2000.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch