Bankene med rekordstore gebyrinntekter

De globale investeringsbankene har dratt inn nesten 1.068 milliarderi gebyrinntekter i kjølvannet av koronapandemien.
Foto: AP Photo/Mark Lennihan
Foto: AP Photo/Mark Lennihan

I kjølvannet av koronapandemien har en rekke selskaper hatt behov for å hente frisk kapital for å overleve. Det har også ført til rekordstore gebyrinntekter, skriver Financial Times.

Tall som Refinitiv har hentet inn viser at de globale investeringsbankene har oppnådd 124, milliarder dollar i gebyrinntekter i 2020, tilsvarende 1.068 milliarder kroner. Ifølge Financial Times har bankene aldri hatt høyere gebyrinntekter på et enkelt år.

– Det var et veldig robust år for utstedelse av både gjeld og egenkapital. Du så en økning i år da selskaper ønsket å få tilgang til kapitalmarkedene for å støtte balansen i møtet med pandemirelatert usikkerhet, sier Barclays-analytiker Jason Goldberg til Financial Times.

– Du så en økning i år da selskaper ønsket å få tilgang til kapitalmarkedene for å støtte balansen i møtet med pandemirelatert usikkerhet.

I 2020 har selskapene hentet inn rekordhøye 5 millioner dollar i frisk kapital i obligasjonsmarkedet. I den forbindelse tjente bankene samtidig 42,9 milliarder dollar, opp 25 prosent fra 2019. I forbindelse med børsnoteringer har bankene i år tjent 13 milliarder dollar. Ifølge Refinitiv er det en oppgang på 90 prosent og det høyeste nivået siden 2000.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter