FinansWatch

DNB har kundeforhold til 17 av de 20 største lakseoppdretterne i verden

DNBs totale eksponeringen mot sjømatsektoren er på rundt 60 milliarder kroner, men ifølge banken har sjømatnæringen klart seg bedre gjennom koronapandemien enn fryktet.

Bildet er et arkivfoto som viser laks inne på SalMar sitt foredlingsanlegg på Frøya i Midt-Norge. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Vi var forberedt på problemer for sjømatnæringen, men det har gått bedre enn fryktet. Koronapandemien var et enormt sjokk, og selv om dette er en bransje som vant til store sjokk, er dette helt annerledes. Likevel har prisene holdt seg forbløffende bra, sier Anne, Hvistendahl, leder for sjømatavdelingen i DNB, til DN.

Avisen skriver at veldig lite av bankens milliardlån til sjømatsektoren er til landbasert lakseproduksjon.

– Landbasert lakseproduksjon passer ikke så godt til bankfinansiering foreløpig. Dette er kapitalkrevende prosjekter, og det tar lang tid før kontantstrømmen kommer. I tillegg er det fortsatt noe usikkerhet rundt teknologien, sier Hvistendahl til DN.

Men hun legger til at DNB-konsernet har vært involvert i å hente egenkapital til flere av de landbaserte produsentene, både på og utenfor børs.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch