Bankkunde ble kryptosvindlet, ville at banken skulle erstattet tapet

Mannen overførte nærmere åtte millioner kroner for å kjøpe kryptovaluta, som han aldri mottok. Da han ville at Søgne og Greipstad Sparebank skulle kompensere han for tapet ble Finansklagenedma koblet inn.
Illustrasjonsbilde. En mann som ble svindlet av en falsk markedsplass for kryptovaluta ville at banken skulle dekke tapet hans. | Foto: NTB/AP Photo/Kin Cheung
Illustrasjonsbilde. En mann som ble svindlet av en falsk markedsplass for kryptovaluta ville at banken skulle dekke tapet hans. | Foto: NTB/AP Photo/Kin Cheung

DN skriver at mannen som var kunde i Søgne og Greipstad Sparebank gjennom flere transaksjoner overførte nærmere åtte millioner kroner til selskapet Pro Capital Markets for å kjøpe kryptovaluta.

Da han aldri mottok kryptovaluta fra selskapet og tapte alle pengene ville han at banken skulle kompensere han for det totale tapet, fordi han mente banken burde ha stanset transaksjonene.

I en fersk avgjørelse fra Finansklagenemda, som avisen henviser til, fikk banken medhold og mannen måtte bære hele tapet.

Banken sier at de gjennom perioden transaksjonene pågikk kontaktet mannen flere ganger for å avklare om han virkelig ønsket å gjennomføre transaksjonene.

DN skriver at da banken på et senere tidspunkt fikk sterke indikasjoner på at det dreide seg om et investeringsbedrageri gav råd og veiledning til kunden.

I avgjørelsen fra nemda står det at kunden fortsatte å gjennomføre transaksjoner til selskapet, og at banken så sperret kontoen til mannen for utenlandstransaksjoner.

DNB advarer kunder mot svindelbølge

Storebrands nye forbrukerøkonom: – Gleder meg til å jobbe med pensjonsverden nå som Egen pensjonskonto kommer på markedet

Ny nasjonal risikovurdering om hvitvasking og terrorfinansiering – bankene vurderes til høy risiko 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også