FinansWatch

SMN-ansatte skal spare 20,4 millioner

63 prosent av de ansatte i SpareBank 1 SMN deltar i neste års spareprorgam.

Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Jan-Frode Janson. | Foto: Sparebank 1 SMN

SpareBank 1 SMN opplyser i en børsmelding at påmeldingen til spareprogrammet for ansatte er nå avsluttet.

Ifølge banken har 1.004 av konsernets ansatte meldt seg inn i spareprogrammet for neste år for et samlet sparebeløp på rundt 20,4 millioner kroner.

Dette innebærer at 63 prosent av de ansatte i konsernet deltar i programmet.

Formålet med programmet er å motivere ansatte til å være medeiere i banken og samtidig øke interessen rundt bankens strategi og resultater.

De ansatte som har meldt seg inn i spareordningen vil spare et årlig beløp på enten kroner 6.000, 12.000 eller 24.000 gjennom et månedlig trekk fra lønn i perioden januar til desember 2021.

Sparebeløpet vil bli brukt til å kjøpe egenkapitalbevis i SpareBank 1 SMN på vegne av de ansatte som deltar i spareprogrammet. Alle ansatte som melder seg inn i spareordningen vil spare et fast beløp for 2021, og det er ikke mulig å endre beløp underveis

Mer fra FinansWatch

Dette er Nordeas fem bærekraftsmål innen 2023

Mandag er banken ute med sin årlige rapport om bærekraft. I fjor økte midlene til forvaltning i Nordeas fond med bærekraftsprofil med 265 prosent, mens transaksjonsvolumene for bærekraftsrelaterte lån økte med 256 prosent.

Høland og Setskog Sparebank overraska over Finanstilsynet 

Administrerande banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank, seier dei er overraska over at Finanstilsynet oppmoda dei om å revurderer utbytte for 2020. – Det er ikkje heldig at banken ikkje får disponere overskotet innafor ramma styret meiner er forsvarleg, seier Bjørknes til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste Nytt