FinansWatch

Nesten dobbelt så mange har søkt betalingsutsettelse i Lånekassen

Fra mars til november i fjor søkte 132.000 om betalingsutsettelse på studielånet. I år under koronapandemien er tallet 255.000.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siden pandemien startet i mars og fram til november har 123.000 flere søkt om betalingsutsettelse på studielånet enn på samme tid i fjor, skriver Khrono. Det er en økning på 93 prosent.

– Disse tallene viser at selv om gjennomsnittet av oss ikke har blitt så sterkt påvirket, har pandemien gjort det langt verre økonomisk for noen, sier økonomiprofessor Trond M. Døskeland ved Norges Handelshøyskole til avisen.

I alt har 88 prosent flere enn vanlig søkt om inntil 36 måneders utsettelse på å betale tilbake studielånet, som er den lengste utsettelsen man kan søke om. De som søker om utsettelse, er en helt annen gruppe enn dem som ble omfattet av regjeringens krisepakke til studenter.

– Mens pengene til en krisepakke for studenter som hadde mistet jobb og inntekt i pandemien, ikke ble brukt opp, viser det seg at koronapandemien også påvirker de som har begynt å betale studielånet tilbake, skriver kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen i en epost.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch