FinansWatch

Bjørn Maaseide er både stolt og rørt når «banken hans» går på børs

Men smittevernregler gjør at de ansatte i Kraft Bank måtte ringe julebjellen istedenfor børsbjellen.

– Da vi startet banken for to år siden, var det oljenedtur i Stavanger og vi hadde fire ansatte. Nå er vi snart 30, sier Bjørn Maaseide. | Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Da vi startet banken for to år siden, var det oljenedtur i Stavanger og vi hadde fire ansatte. Nå er vi snart 30. Vi har kunder fra hele Norge, og overskuddet har gått fra 2,6 til 18 millioner kroner de tre første kvartalene i år. Jeg er rett og slett utrolig stolt av det vi har bygget opp. Og med «vi» mener jeg først og fremst de som drifter banken i det daglige og lederteamet med Svein Ivar Førland i spissen, sier Bjørn Maaseide til Aftenbladet, skriver E24.

Den opprinnelige planen om å ringe i børsbjellen måtte fravikes.

– Vi måtte jo markere denne milepælen på en skikkelig måte. Derfor organiserte vi til en seremoni hvor de ansatte - i to omganger, og innenfor smittevernreglene - fikk ringe i en julebjelle her på huset. Sånn sett var timingen for børsnoteringen nå rett rundt jul, helt perfekt, sier administrerende direktør Svein Ivar Førland skriver E24.

Banken har tilholdssted i Sandnes og tilbyr refinansiering av lån med pant i bolig til personer som grunnet betalingsproblemer og utfordrende økonomi ikke får refinansiering i ordinære banker.

Kraft Banks resultat etter skatt var på 5,5 millioner kroner for tredje kvartal. E24 skriver at netto utlånsvekst var 141 millioner kroner, mens totalt netto utlån til kunder var 1,330 milliarder kroner.

– Siden oppstarten i mai 2018 har vi hatt rundt 650 kunder. 170 av disse er nå friskmeldt og har allerede returnert til ordinær bank. Dessverre er det noen som har måttet selge huset sitt, men her snakker vi om noen få personer, sa Førland til E24.

Kraft Bank går på børs  

Kraft Bank regner med stor pågang fra kunder som har pusset opp på kreditt

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch