Trondheim kommune velger Sparebank 1 SMN

Avtalen antas å ha en verdi på 17 millioner kroner for banken, som slo både DNB og Danske bank i anbudet.
Olaf Løberg, finansdirektør i Trondheim kommune og Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 SMN signerer bankavtalen i Formannskapssalen i Trondheim Rådhus. | Foto: Pressebilde
Olaf Løberg, finansdirektør i Trondheim kommune og Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 SMN signerer bankavtalen i Formannskapssalen i Trondheim Rådhus. | Foto: Pressebilde

Trondheim kommune har valgt Sparebank 1 SMN som hovedbankforbindelse de neste fire årene, men opsjon om ytterligere to år. Tjenestene i avtalen omfatter blant annet betalings-løsninger, innskuddsbetingelser, kassekreditt, verdipapirtjenester og rådgivende tjenester.

Verdien av avtalens estimeres til 17 millioner kroner.

– Dette er en stor avtale som vi har jobbet målrettet for å vinne. Vi er spesielt fornøyd med at Trondheim kommune legger så stor vekt på en samarbeidspartner med høye ambisjoner innenfor miljø og bærekraft. Her har vi et felles mål, og sammen skal vi bidra til at Trondheim blir et nasjonalt fyrtårn for miljø og bærekraft, sier Jan-Frode Janson, konsernsjef i SpareBank 1 SMN i en pressemelding.

I siste runde var det SMN, DNB og Danske Bank som stod igjen i konkurransen. Også Danske Bank har hovedkontor i Trondheim, et steinkast fra SMNs kontorer.

– Vi mottok flere gode tilbud, men sparebanken trakk det lengste strået denne gangen. Denne gangen har vi for første gang gitt poeng for bankenes miljøengasjement, der vi blant annet vektla hvordan bankene benytter ESG i sin prising og risikovurdering. Vi er spesielt fornøyd med at SpareBank 1 SMN oppnår maksimal score på dette området, og håper markedet merker seg kommunens vektlegging av dette, sier Olaf Løberg, finansdirektør i Trondheim kommune i en pressemleding.

Inkludert i avtalen er også et samarbeid innen innovasjon og digitalisering, miljø og bærekraft.

En av de største

Trondheim kommune har 15.000 ansatte og et driftsbudsjett på 16,6 milliarder kroner. Det er også vedtatt et investeringsbudsjett på 10 milliarder kroner frem mot 2023.

– Det er veldig stas å vinne en så attraktiv og stor kunde i sterk konkurranse med Norges største banker. Avtalen som nå signeres er blant de aller største offentlige bankavtaler i landet og innebærer blant annet at Trondheim kommune blir en stor innskuddskunde i SpareBank 1 SMN, sier banksjef og hovedansvarlig for avtalen, Stig Ove Gravdal i SpareBank 1 SMN i en pressemelding.

Han er uvant med en avtale hvor pris var vektet mindre enn vanlig.

– Det er også første gang vi deltar i et bankanbud hvor pris bare teller 30 prosent. Rådgiving og oppfølging blir stadig viktigere i slike konkurranser. Spesielt viktig var det å få frem kompetansen og bredden i vårt rådgivningskonsept. Med en rekke nye grønne produkter i verktøykassen ser vi nå fram til et utviklende og bærekraftig samarbeid med Trondheim kommune, sier Gravdal.

Flere kommunekunder

– Med denne avtalen er SpareBank 1 SMN nå hovedbank for to av tre kommuner i Trøndelag, og hele fire av fem innbyggere bor i en av «våre» kommuner. Vi er også klart største kommunebank i Møre og Romsdal. Dette gir oss en unik posisjon til å dele kunnskap og å utvikle fremtidsrettede og bærekraftige løsninger for kommunene og innbyggerne i årene framover, sier banksjef Per Oskar Olsen som leder Samfunnssektor i SpareBank 1 SMN.

I september vant Sparebank 1 SMN også Vinmonopolet som storkunde.

Konjukturbarometeret: – Bankene er mer en løsning enn problemet

Surnadal Sparebank med ny vri på julegaven

Finans Norge: – Norske banker arbeider nå aktivt med å utvikle nye grønne produkter og strategier 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også