FinansWatch

Få lånekunder binder renten

I utlånsporteføljen til Nordea har rundt fem prosent valgt fastrentelån, men ffølge Derya Incedursun er det kundene med middels høye inntekter som har valgt denne løsningen.

Foto: Nordea

Kantar har nylig gjennomfort en undersøkelse for Nordea som viser at kun en av ti bankkunder har valgt fastrente på boliglånet.

– De som i størst grad binder boliglånet, er de med middels høye inntekter. Det er også populært blant aldersgruppen 30-44, og det er flere kvinner enn menn som binder renten, sierf forbrukerøkonom i Nordea, Derya Incedursun, til Nettavisen Økonomi.

Ifølge Incedursun har de ikke gjennomført en lignende undersøkelse på fastrente tidligere og har derfor ikke tidligere tall å sammenlikne med. Men ifølge låneporteføljen til banken er det rundt fem prosent som har fasterentelån, som dermed har bundet hele lånet eller deler av det.

– Vi har opplevd et kraftig fall i rentene på kort tid med en styringsrente som for første gang er satt til null, grunnet situasjonen med korona. Likevel er det få som binder renten, sier hun.

Mer fra FinansWatch

Instabank: – Vi er overrasket

Instabank håper fremdeles at Lunar skal klare å kjøpe dem, selv om Lunar har fått utfordringer med å skaffe nødvendig kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch