FinansWatch

Kjersti Haugland tipper på renteheving i mars 2022

DNBs sjeføkonom ser den samme utviklingen som andre sjeføkonomer har merket seg etter at boligpristallene ble lagt ut denne uken. Også Haugland tror Norges Bank må justere rentebanen opp fremover. Det kan bety bedre tider for norske banker.

Sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets tror Norges Bank må sette opp stringsrenten før Europa og USA gjør det. | Foto: DNB

Sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets skriver i sin morgenrapport fredag at man kan slå fast at boligprisveksten de siste tre månedene har vært langt høyere enn Norges Bank anslo i september.

«Tegnene til tiltakende knapphet på objekter, samtidig som lave renter fortsetter å smøre etterspørselen, gir grunn til å tro at den sterke prisutviklingen kan fortsette i månedene som kommer», skriver Haugland i rapporten.

Hun sier at den siste tidens vaksinenyheter, som gjør at man venter en normalisering av samfunnet i løpet av 2021, er dårlig nytt for Norges Bank fordi det vil gjøre at boligprisgaloppen vil fortsette og Norges Bank vil bli tvunget til å sette opp styringsrenten tidligere enn sentralbanker i Europa og USA.

«Vi holder en knapp på mars 2022, men mener at det langt fra er usannsynlig at det første hoppet kommer allerede mot slutten av neste år», skriver Haugland.

En heving av styringsrenten vil være postiv for norske bankers rentemarginer, men kan gi hodebry for dem som har høy gjeldsgrad.

Økonom tror ikke boliglånsforskriften vil innstrammes

Danske Bank: Boligprisene legger press på Norges Bank

SSB: Bredt fall i rentemarginene i oktober 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch