FinansWatch

Sparebank 1 Østlandet starter nytt spareprogram for ansatte

Alle ansatte blir invitert til å spare mellom 6000 og 24.000 kroner i årets i banken egenkapitalbevis.

Sparebank 1 Østlandets kontor i Vika i Oslo. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Styret i Sparebank 1 Østlandet har vedtatt å starte et nytt spareprogram for ansatte for 2021. Ansatte som melder seg på kan velge et årlig beløp på mellom 6000 og 24.000 kroner som trekkes fra lønn gjennom året.

Styret har et ønske om at programmet også skal videreføres etter 2021. Alle fast ansatte i banken og dens datterselskaper kan delta.

«Formålet med programmet er å motivere konsernets medarbeidere til å bli eiere i banken og samtidig sikre økt oppmerksomhet både i forhold til strategiske mål, samt løpende verdiskapning og utvikling», skriver banken i en børsmelding.

Banken vil kjøpe egenkapitalbevis til ordningen i forbindelse med fremlegging av kvartalsrapportene gjennom året og de ansatte vil deretter bli tildelt egenkapitalbevisene snarest mulig.

Egenkapitalbevisene vil bli kjøpt inn til markedspris og solgt videre til de ansatte til markedspris, altså uten noen form for rabatt.

Ansatte som ikke selger egenkapitalbevisene i to år etter at de er kjøpt vil i tillegg få ett ekstra egenkapitalbevis i bonus.

16 av bankens 36 primærinnsidere har allerede varslet at de vil forplikte seg til maksimal innsats på 24.000 kroner i spareprogrammet.

Ifølge foreløpig konsernresultat for 2019 hadde banken et resultat per egenkapitalbevis på 11,55 kroner og anbefalte et utbytte på 5,72 kroner per egenkapitalbevis. Totalsummen var et utbytte på 663 millioner kroner.

Sparebankstiftelsen DNB deler ut 106 millioner kroner 

Etter 12 år skal Roy Stian Farsund lede bedriftsmarkedet i banken: – Jeg kjenner på et stort ansvar

Ny bank på Sør-Østlandet: – Fordeling av roller er alltid en diskusjon i fusjonsprosesser 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch