Rørosbanken innrømmer feil i regnskapet

Banken leverte regnskap med beregningsfeil i andre kvartal som i tredje kvartal er rettet opp. Det forventes også en vesentlig økning i mislighold og tap fremover, mens bankens resultat etter skatt i tredje kvartal endte på 15,8 millioner som er en liten oppgang fra 15,4 millioner i tredje kvartal i 2019.
Foto: Jörgen Skjelsbæk
Foto: Jörgen Skjelsbæk

Rørosbankens netto renteinntekter i tredje kvartal beløp seg til 28,2 millioner kroner sammenlignet med 29,2 millioner kroner i fjor. Bankens resultat av ordinær drift etter skatt  i tredje kvartal endte på 15,8 millioner som er en liten oppgang fra 15,4 millioner i tredje kvartal i 2019.

Banken økte sine nedskrivninger med 7,1 millioner kroner i første kvartal og det er foreløpig ikke gjort en endring på avsetningen i tredje kvartal. Bankens totale nedskrivninger ved utløpet av tredje kvartal blir 23,5 millioner kroner, som er en økning på 0,55 millioner kroner fra andre kvartal av 2020.

Rørosbanken opplyser i kvartalsrapporten at det i oktober 2020 ble avdekket en feil i bankens beregningsgrunnlag for andre kvartal av 2020. «Det skyldes en systemfeil i vekting av nye BM-engasjement og beregningsgrunnlaget var 162 millioner kroner for lavt, noe som utgjør 0,88 prosent i redusert ren kjernekapital i forhold til levert rapport for andre kvartal,» skriver banken i rapporten.

Storebrand: – Vi har som en stor innkjøper en viktig rolle i å bidra til et marked for bærekraftige løsninger

Danske Bank tiltrekker seg nye kunder og vokser på privatmarkedet i Norge 

Voss Sparebank: – Me lyt dyrka vår modell og stå i konkurransen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også