FinansWatch

Høland og Setskog Sparebank er primært eksponert mot bolig

Banken mener regionen vil merke mindre til direkte effekter av lav oljepris og svakere eksportmarkeder. – Vi er primært eksponert mot bolig, private boliglån og boligbygging. Boligmarkedet både med hensyn til omsetning og pris har vist overraskende sterk utvikling, skriver Høland og Setskog Sparebank i rapporten for tredje kvartal.

John Sigurd Bjørknes er banksjef i Høland og Setskog Sparebank. | Foto: Høland og Setskog Sparebank

Banken har normalt en bonusordning for alle ansatte med vurdering og utbetaling hvert kvartal. Men nå er bonus foreløpig terminert for hele året.

I kvartalsrapporten kommer det frem at banken er opptatt av bærekraft.

– Kjernen i finansnæringens samfunnsansvar er å skape verdier og drive lønnsomt uten at det går på bekostning av menneskene rundt oss, miljøet og i strid med grunnleggende etiske prinsipper, skriver banken i rapporten.

– Vår rolle som lokalbank gir oss mulighet til å påvirke andre selskaper til systematisk forbedring. Vi finansierer energibesparende nye bygningselementer, bioenergisentraler og vi har lansert et svært gunstig «Energisparelån» for rehabilitering av eksisterende eneboliger, står det videre.

Banken trekker frem at de i juni lanserte «Grønt boliglån», og at de har gått til anskaffelse av en liten el-bil som medarbeiderne benytter ved kundebesøk og arrangementer.

Banken har et resultat før skatt på 46,9 millioner kroner, mot 51,3 millioner kroner for samme periode i fjor. Resultatet etter skatt ble på 36,9 millioner kroner mot 40,2 millioner kroner for tilsvarende periode i 2019. Den rene kjernekapitaldekningen er på 15,9 prosent.

Ifølge banken er resultatet hittil i år i liten grad påvirket av korona, men obligasjonsporteføljen er nedskrevet med 2,1 millioner kroner.

I rapporten står det:

«Banken har en konservativ portefølje, hovedsamling stat, kommune og OMF.».

Banken peker samtidig på at vurdering av fremtidige tap preges av større usikkerhet. I første kvartal tok banken en ekstra avsetning på 10 millioner kroner.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch