FinansWatch

Sparebank 1 SR-Bank med nedskrivninger på 360 millioner

Sparebank 1 SR-Bank leverer et resultat før skatt i tredje kvartal på 603 millioner. Det er drøyt 150 millioner kroner lavere enn samme periode i 2019.

Arne Austreid i Sparebank 1 SR-Bank har levert sitt siste resultat. | Foto: Sparebank 1 SR-Bank

Banken tok nedskrivninger på utlån og garantier 360 millioner kroner i kvartalet. Det er en klar bedring sammenlignet med de to første kvartalene i 2020, men de samlede nedskrivningene i 2020 på 1,76 milliarder kroner er fortsatt større enn det samlede resultat før skatt på 1,12 milliarder kroner.

– Konsernets resultat er forbedret på tross av fortsatt høye nedskrivinger. Vi har en robust og effektiv forretningsmodell som mestrer både krevende og gode tider, sier Arne Austreid, administrerende direktør i SpareBank 1 SR-Bank.

Bankens egenkapitalavkastning i kvartalet endte på 8,2 prosent. Det er klart under fjorårets 10,5 prosent i samme periode og enda lenger fra det langsiktige målet på 12 prosent. Et mål som SR-Bank ikke forventer å nå i år som følge av pandemien.

Ved utgangen av tredje kvartal var 12-måneders utlånsvekst på 4,9 prosent, hvorav personmarkedet hadde en vekst på 6,6 prosent og bedriftsmarkedet 2,7 prosent.

 

– Pågangen fra kunder som har behov for boligfinansiering, både i eksisterende og i nye markedsområder er god. I tillegg opplever Eiendomsmegler 1 betydelig økt aktivitet i boligmarkedet. I sum bidrar dette til sterk og lønnsom utlånsvekst i personmarkedet. Oppkjøpene av flere regnskapskontor de siste årene, gir god uttelling ved at SR-Bank Forretningspartner så langt i år har bidratt med en betydelig økning av våre inntekter, sier Arne Austreid.

Datterselskapene Eiendomsmegler 1 og Forretningspartner bidrar til sammen med et resultat før skatt så langt i år på 58 millioner kroner. I motsatt retning trekker fintech-satsingene Finstart Nordic og folkefinansieringsselskapet Monner, som hittil i år har et underskudd på henholdsvis 89 og 13 millioner kroner.

Instabank legger ikke skjul på at de tror på betydelig vekst fremover

Pareto Bank betaler ut utbytte

Sparebanken Vest: – Tapene er vesentlig lavere enn foregående kvartaler 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch