Sparebank 1 SR-Bank med nedskrivninger på 360 millioner

Sparebank 1 SR-Bank leverer et resultat før skatt i tredje kvartal på 603 millioner. Det er drøyt 150 millioner kroner lavere enn samme periode i 2019.
Arne Austreid i Sparebank 1 SR-Bank har levert sitt siste resultat. | Foto: Sparebank 1 SR-Bank
Arne Austreid i Sparebank 1 SR-Bank har levert sitt siste resultat. | Foto: Sparebank 1 SR-Bank

Banken tok nedskrivninger på utlån og garantier 360 millioner kroner i kvartalet. Det er en klar bedring sammenlignet med de to første kvartalene i 2020, men de samlede nedskrivningene i 2020 på 1,76 milliarder kroner er fortsatt større enn det samlede resultat før skatt på 1,12 milliarder kroner.

– Konsernets resultat er forbedret på tross av fortsatt høye nedskrivinger. Vi har en robust og effektiv forretningsmodell som mestrer både krevende og gode tider, sier Arne Austreid, administrerende direktør i SpareBank 1 SR-Bank.

Bankens egenkapitalavkastning i kvartalet endte på 8,2 prosent. Det er klart under fjorårets 10,5 prosent i samme periode og enda lenger fra det langsiktige målet på 12 prosent. Et mål som SR-Bank ikke forventer å nå i år som følge av pandemien.

Ved utgangen av tredje kvartal var 12-måneders utlånsvekst på 4,9 prosent, hvorav personmarkedet hadde en vekst på 6,6 prosent og bedriftsmarkedet 2,7 prosent.

 

– Pågangen fra kunder som har behov for boligfinansiering, både i eksisterende og i nye markedsområder er god. I tillegg opplever Eiendomsmegler 1 betydelig økt aktivitet i boligmarkedet. I sum bidrar dette til sterk og lønnsom utlånsvekst i personmarkedet. Oppkjøpene av flere regnskapskontor de siste årene, gir god uttelling ved at SR-Bank Forretningspartner så langt i år har bidratt med en betydelig økning av våre inntekter, sier Arne Austreid.

Datterselskapene Eiendomsmegler 1 og Forretningspartner bidrar til sammen med et resultat før skatt så langt i år på 58 millioner kroner. I motsatt retning trekker fintech-satsingene Finstart Nordic og folkefinansieringsselskapet Monner, som hittil i år har et underskudd på henholdsvis 89 og 13 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter