Odal Sparebank: – Vi er faktisk ganske ettertraktet

Banken har hatt 20 prosent vekst så langt i 2020 står stødt så langt inn i pandemien.  – I de grove trekkene leverer vi veldig gode tall for tredje kvartal til tross for koronasituasjonen. Vi gjorde en innsats i mars med å avdekke risiko i både privatmarkedet og bedriftsmarkedet, sier banksjef Mette Skjerven til FinansWatch.
Foto: Odal Sparebank
Foto: Odal Sparebank

Odal Sparebank fikk et resultat etter skatt for tredje kvartal på 13,8 millioner kroner, mot 19,1 millioner i tredje kvartal i 2019.

Det er banksjef Mette Skjerven veldig godt fornøyd med.

– I de grove trekkene leverer vi veldig gode tall til tross koronasituasjonen. Vi gjorde en innsats i mars med å avdekke risiko i både privatmarkedet og bedriftsmarkedet, sier Skjerven til FinansWatch og fortsetter:

– Vi har opplevd en vekst på 20 prosent så langt i år som vi tåler fordi vi har god kapitaldekning. Vi er faktisk veldig ettertraktet! De nye kundene som kommer til oss sliter med å få tak i banken sin, mens vi svarer og vil være en bank du kan snakke med. Vår nisje er det trygghetssøkende segmentet – der er de aller fleste nå. 

Høyere kostnader grunnet kontor-oppgradering

Netto renteinntekter endte på 32 millioner kroner i tredje kvartal av 2020 mot 34,3 millioner under samme kvartal i fjor for

– Vi merker selvsagt en redusert rentenetto – den antok vi ville komme. Den har stabilisert seg nå inn i fjerde kvartal, men vi har en av Eika-gruppens beste rentenettoer, sier Skjerven.

I år har både hovedkvarteret i Nord-Odal kommune fått seg en real oppussing i tillegg har en av bankens fire filialer flyttet inn i større kontorer.

– Vi har hatt et noe høyere kostnadsnivå fordi vi har flyttet inn i et nytt og større kontor på Kongsvinger som krevde en del investeringer og kostnader.

Odal Sparebank er en av bankene som ikke forlater Eika-alliansen.

– Eika er inne i en god utvikling og jobber med kostnadene og tatt grep rundt signalene bankene har sendt. Vi har stor tro på Eika og bruker aktivt tjenestene de har, sier Skjerven.

Folketrygdfondet dro inn 15 milliarder kroner  

Gjensidige mister storkontrakt i Danmark 

Ant Group hentet over 300 milliarder i verdens største børsnotering 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også