Sparebanken Vest og KLP i forhandlinger

Sparebanken Vest er i forhandlinger med KLP om salg av 100 prosent av aksjene i Jonsvollskvartalet AS. Engangsgevinst ved salg vil være på rundt 250 millioner kroner.
– Vi har arbeidet med å finne en profesjonell eiendomsaktør for å eie Jonsvollskvartalet, uttaler konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest. | Foto: Eivind Senneset
– Vi har arbeidet med å finne en profesjonell eiendomsaktør for å eie Jonsvollskvartalet, uttaler konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest. | Foto: Eivind Senneset

Høsten 2015 stod Jonsvollskvartalet ferdig i Bergen sentrum. I bygget holder Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest, Frende Forsikring, Norne Securities og Brage Finans til. Bygget huser om lag 900 arbeidsplasser.

Ifølge en melding fra Sparebanken Vest baserer den planlagte transaksjonen seg på en eiendomsverdi på bygget på 1620 millioner kroner, og derfor det gjennomføres vil Sparebanken Vest regnskapsføre en engangsgevinst ved salget på rundt 250 millioner kroner.

– Vi har arbeidet med å finne en profesjonell eiendomsaktør for å eie Jonsvollskvartalet. Ved et salg til KLP får vi en aktør med et langsiktig perspektiv, en betydelig eiendomsportefølje og kompetanse som vil ivareta oss og de øvrige leietagerne på en god måte fremover, uttaler Sparebank Vests konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i meldingen.

– For Sparebanken Vest innebærer salget styrket fokus på bankens kjernevirksomhet. Banken vil ved et salg av bygget frigjøre kapital til andre verdiskapende formål, legger Kjerpeseth til.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av endelig avtale mellom partene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også