Banken stenger dørene – slutt på 164 år gammel bankhistorie

Bankfilialen i Overhalla er en av seks kontorer som legges ned av SpareBank 1 SMN for å spare kostnader.
Regionbanksjef i Sparebank 1 SMN, Ole Anders Olsen. | Foto: SpareBank 1 SMN
Regionbanksjef i Sparebank 1 SMN, Ole Anders Olsen. | Foto: SpareBank 1 SMN

For å optimalisere driften reduserer SpareBank 1 SMN med om lag 100 årsverk inkludert støttefunksjoner sentralt innen utgangen av neste år.

I den forbindelse seks mindre kontorer. Det betyr at avdelingene i Eide, Frosta, Malm, Meråker, Overhalla og Øvre Årdal vil alle bli lagt ned i løpet av 2020 og 2021.

Bankfilialen i Overhalla har siste åpningsdag 31. desember i år.

– Bankkundene våre har blitt mer selvbetjente. Fire av fem ordner hverdagsøkonomien via mobilbank. Ni av ti søker om boliglån digitalt. To av tre er innom bankkontoret kun en gang i halvåret – eller sjeldnere. Dette gjør at vi nå tar grep, sier regionbanksjef i Sparebank 1 SMN, Ole Anders Olsen, til Namdsdalsavisa.

De to ansatte ved kontoret blir overført til Namsos, hvor hele konsernet samles med regnskap, eiendomsmegling og bank.

– Vi vil med dette kunne tilby et større kompetansemiljø på tvers av organisasjonene og skape store og robuste fagmiljø, sier Anders Olsen til avisen.

Overhalla sparebank åpnet dørene 14. juni i 1856. ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum, synes det derfor er trist at banken nå legges ned.

– Jeg er ikke overrasket. Dette kommer som en følge av tegn i tida og at behovene til bankkundene endrer seg. Jeg er oppriktig lei meg for at vi mister arbeidsplasser. For regionen er det imidlertid fint at man øker aktiviteten til banken i Namsos, sier Tyldum.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også