FinansWatch

Banken stenger dørene – slutt på 164 år gammel bankhistorie

Bankfilialen i Overhalla er en av seks kontorer som legges ned av SpareBank 1 SMN for å spare kostnader.

Regionbanksjef i Sparebank 1 SMN, Ole Anders Olsen. | Foto: SpareBank 1 SMN

For å optimalisere driften reduserer SpareBank 1 SMN med om lag 100 årsverk inkludert støttefunksjoner sentralt innen utgangen av neste år.

I den forbindelse seks mindre kontorer. Det betyr at avdelingene i Eide, Frosta, Malm, Meråker, Overhalla og Øvre Årdal vil alle bli lagt ned i løpet av 2020 og 2021.

Bankfilialen i Overhalla har siste åpningsdag 31. desember i år.

– Bankkundene våre har blitt mer selvbetjente. Fire av fem ordner hverdagsøkonomien via mobilbank. Ni av ti søker om boliglån digitalt. To av tre er innom bankkontoret kun en gang i halvåret – eller sjeldnere. Dette gjør at vi nå tar grep, sier regionbanksjef i Sparebank 1 SMN, Ole Anders Olsen, til Namdsdalsavisa.

De to ansatte ved kontoret blir overført til Namsos, hvor hele konsernet samles med regnskap, eiendomsmegling og bank.

– Vi vil med dette kunne tilby et større kompetansemiljø på tvers av organisasjonene og skape store og robuste fagmiljø, sier Anders Olsen til avisen.

Overhalla sparebank åpnet dørene 14. juni i 1856. ordfører i Overhalla, Per Olav Tyldum, synes det derfor er trist at banken nå legges ned.

– Jeg er ikke overrasket. Dette kommer som en følge av tegn i tida og at behovene til bankkundene endrer seg. Jeg er oppriktig lei meg for at vi mister arbeidsplasser. For regionen er det imidlertid fint at man øker aktiviteten til banken i Namsos, sier Tyldum.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch