FinansWatch

Russland mener banknedleggelsen på Svalbard bryter med diplomatiske regelverk

Den russiske generalkonsulen på Svalbard har sendt et brev til konsernsjefen i banken og mener at banknedleggelsen er et brudd på Wien-konvensjonen.

Stein Vidar Loftås, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Nord-Norge. | Foto: SpareBank 1 Nord-Norge

Etter at SpareBank 1 Nord-Norge bestemte seg for å legge ned over halvparten av konsernets bankkontorer, har banken fått sterke reaksjoner fra en rekke hold.

Ifølge NRK, som viser til Svalbardposten, har den russiske generalkonsulen på Svalbard sendt et brev til konsernsjefen i banken hvor han peker på at banknedleggelsen er et brudd på diplomatiske regelverk.

– Når det gjelder Russland og russiske interesser, er kanskje ikke det et forhold vi hadde sett skulle komme. Så vi må vel kunne si at det kom som en overraskelse på oss, sier kommunikasjonssjef i Sparebank 1 Nord-Norge, Stein Vidar Loftås, til NRK.

Ifølge generalkonsulen vil banknedleggelsen gjøre det vanskeligere for dem å åpne kontoer for nyansatte, i tillegg til uttak av kontanter og lønn. Det argumenteres også at nedleggelsen er et brudd på Wien-konvensjonen.

– Etter vår vurdering regulerer konvensjonen forholdet mellom nasjonalstater, og ikke forholdet mellom en nasjonalstat og en privat aktør som vi er. Våre advokater ser på saken, men vårt utgangspunkt er at dette ikke berører oss, sier han og legger til;

– Man kan jo tenke seg at det kan bli et tilsnitt av politikk i dette, sier Loftås til NRK.

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch