Finans Norge negative til Sanners anmodning om utbytte-vent

Organisasjonen ser også svært positivt på at Finansdepartementet i dag gir støtte til forsikringsselskapene «til å basere sin overskuddsdisponering på grundige analyser av egen kapasitet,» skriver Finans Norge i en melding.
Idar Kreutzer, direktør i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Idar Kreutzer, direktør i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

«Norske banker har vist at de opptrer ansvarlig», skriver Finans Norge i en melding.

Norsk økonomi er i bedring, arbeidsledigheten faller og kapasitetsutnyttelsen øker, erklærer Finans Norge og fortsetter:

«Det er dermed tegn til at usikkerheten fortsatt vil bli redusert. Norske banker har forholdt seg til anbefalingene fra myndighetene, og har redusert sine utbyttebetalinger vesentlig, og flere utsatte beslutningen til høsten 2020. Utdeling av utbytte hittil i år utgjør klart mindre enn i en normalsituasjon, og bekrefter bankenes ansvarlige tilpasning til dagens situasjon,» fortsettes meldingen med.

Organisasjonen ser også svært positivt på at Finansdepartementet i dag gir støtte til forsikringsselskapene «til å basere sin overskuddsdisponering på grundige analyser av egen kapasitet. Norske finansforetak er solide, og er svært bevisst sin viktige samfunnsrolle i å håndtere utfordringene foran oss.»

P27 følger planen og håper fortsatt å få Norge med på laget 

Finansdepartmentet: Det er viktig at banker holder tilbake overskuddsmidler nå

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også