FinansWatch

Spansk bankfusjon kan gi ny utlånsgigant

De spanske bankene Bankia og CaixaBank er i snakk om en fusjon, verdsatt til 147 milliarder kroner.

Foto: NTB scanpix/AP Photo/Manu Fernandez

Madrid-baserte Bankia og Barcelona-baserte CaixaBank har innledet fusjonssamtaler, skriver Financial Times. Dersom de to bankene fusjonerer vil de få en samlet utlånsportefølje på 650 milliarder euro, eller 6.857 milliarder kroner.

CaixaBank skriver i en børsmelding at de drøfter et oppkjøp av alle aksjene i Bankia. Den spanske staten eier 60 prosent av Bankia, og vil sitte igjen med omtrent 14 prosent etter en eventuell sammenslåing.

Koronapandemien har ført til et konsolideringspress i det europeiske bankmarkedet, som ikke har klart seg like godt gjennom krisen som norske banker. Spanske tilsynsmyndigheter har anbefalt fusjoner som en måte for finansbransjen å senke kostnadene i en lavrentekonjunktur.

Den sammenslåtte banken vil bli den største lånetilbyderen i Spania, dersom fusjonen gjennomføres. Men ingen av de to bankene har noe særlig virksomhet utenfor Spania i dag.

BRAbank-gründer Bent Gjendem synes det er trist å forlate skuta

Surnadal Sparebank: – Sammenslåingen gjør at vi styrker bankapparatet og får større fordeler 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch