FinansWatch

Storinvestorer ser alvorlig på Danske Banks nye problemer

De store institusjonelle investorerne i Danmark vil kreve svar fra Danske Bank på hvordan banken skal rydde opp skandalen rundt bankens bristende kontroll på gjeldsinnkrevingen.

Foto: MP pension

Den sterkeste kritikken kommer fra sjefen i Akademiker Pension, Jens Munch Holst. «Etter vårt syn er det som har skjedd i Danske Bank meget kritikkverdig og må rette opp øyeblikkelig», skriver Holst i et svar til FinansWatch Danmark.

«Vi synes ikke transparensen i banken har vært god nok, og den nye ledelsen har ikke levd opp til de forventninger vi har til den. Nå må den vise seg frem og komme i forkant av denne saken», fortsetter Holst.

Men akkurat som hvitvaskingsskandalen i Danske Bank ikke fikk pensjonsselskapet å trekke seg ut banken, vil heller ikke denne saken føre til det.

«Foreløpig beholder vi investeringene i Danske Bank med forventninger om at den nye ledelsen lever opp til sitt ansvar. Vi vil følge nøye med på det», avslutter Holst og Akademiker Pension.

Fra pensjonselskapet PKA er kritikken noe mildere, men presseansvarlig Nicholas Rindal fremhever at saken definitivt vil være på dagsorden ved selskapet fremtidige møter med banken.

«Dette er naturligvis en alvorlig sak, som Danske Bank selv har erkjent. Vi i PKA har en løpende dialog med bankens ledelse og vi kommer til å stille spørsmål om den aktulle saken og hvordan banken skal løse problemene, sier Rindal til FinansWatch Danmark.

Inkassosaken: Danske Bank har oppgitt feil skatteopplysninger

Danske medier: Danske Bank var kjent med feilen i 28 år

Danske Bank-skandalen: Advarer om risiko for bøter og fengselsstraff  

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch