FinansWatch

Danske medier: Danske Bank var kjent med feilen i 28 år

Nye avsløringer fra Berlingske og danske TV2 peker mot at Danske Bank har vært kjent med problemene i inkassoavdelingen helt siden 1992.

Foto: Magnus Eidem

Informasjonen kommer fra en undersøkelse som er gjennomført av advokatfirmaet Plesner, som viser at ledelsen i banken har vært kjent med, i det minste, deler av av problemene med gjeldsinnkrevingen i inkassoavdelingen helt siden 1992, skriver FinansWatch Danmark.  

TV2 og Berlingske skal ha tilgang til flere advarsler fra 2008 og 2009, som skal støtte opp om advoktatfirmaets konklusjoner.

Den nye opplysningene sår tvil om bankens egne forklaringer at banken først ble kjent med problemene i 2019. Danske Banks underdirektør Rob De Ridder avviser kjennskap til disse advarslene:

– Jeg kan bekrefte at jeg ikke har hatt noen kjennskap til det omtalte dokumentene. Jeg har sett det fra 2009, men først før en time siden. De to andre interne notatene har jeg aldri sett. Jeg var ikke en del av banken den gang, sier De Ridder.

Erik Frøkjær, er ekstern lektor på Datalogisk Institutt ved København Universitet. Han har mange års erfaring fra store it-prosjekter og har gjennomgått en del av rapporten fra advokatfirmaet. Han er lite imponert over De Ridders uttalelser.

– Direktøren prøver å dekke seg bak at det først siste år er gått opp for banken at det finnes systematiske feil. Men dette etterlater ikke noen tvil om at ledelsen i banken har kjent til systemfeilene i årevis. Det kommer soleklart frem. Det han sier, stemmer rett og slett ikke, sier Frøkjær til TV2, skriver FinansWatch Danmark

Ny skandale i Danske Bank - har inndrevet for mye gjeld fra oppimot 15.000 kunder

Omdømme-ekspert: Ny skandale i Danske Bank bidrar til å redusere bankens tillit 

Danske Bank Norge: Vi lever av at kundene har tillit til oss 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch