Finans Norge: – Finansnæringen har vært gjennom en svært krevende periode

Lønnsomheten i norske finansforetak gikk ned i første halvår 2020 som følge av koronakrisen. Bokførte tap har sammenlignet med i fjor økt med 399 millioner kroner.
Erik Johansen, direktør for bank og kapitalmarked i Finans Marked, mener at den underliggende lønnsomheten hittil i år har vært god. | Foto: Finans Norge
Erik Johansen, direktør for bank og kapitalmarked i Finans Marked, mener at den underliggende lønnsomheten hittil i år har vært god. | Foto: Finans Norge

– Den norske finansnæringen har vært gjennom en svært krevende periode som følge av koronapandemien, til tross for en betydelig økning i bokførte tap i bankene så har den underliggende lønnsomheten vært god i perioden, sier Erik Johansen, direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge.

Lønnsomheten i norske finansforetak gikk ned i første halvår 2020 som følge av koronakrisen viste tall fra Finanstilsynet fredag.

Resultat før skatt for finansieringsforetakene endte på 1,28 milliarder kroner i første halvår, mot 1,56 milliarder i samme periode i fjor. Bokførte tap har i samme tid økt fra 329 til 728 millioner kroner.

Egenkapitalavkastningen var 6,3 prosent i første halvår 2020. Fjor lå den på 8,7 prosent, men det har vært en gradvis nedgang gjennom flere år, skriver Finanstilsynet.

Utviklingen det siste året er påvirket av svakere resultater og en økning i samlet egenkapital. I tillegg har det vært strukturelle endringer i utvalget over tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også