FinansWatch

Valle Sparebank vil framover prioritere å følge opp kundene

Valle Sparebank opplevde i første halvår økt kundeinnskudd på 13,6 prosent, som nå dekker 94,2 prosent av bankens brutto utlån. Samtidig gikk rentenettoinntektene ned med 15,3 prosent i andre kvartal.

Foto: Google Maps

I første halvår økte banken kundeinnskuddet med 167,6 millioner kroner, eller 13,6 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Per 30 juni var kundeinnskuddet drøyt 1,39 milliarder kroner – opp fra 1,23 milliarder i fjor.

Brutto utlån var per 30 juni på 1,4 milliarder kroner, en vekst på 106 millioner kroner eller 7,7 prosent fra i fjor. Dette har ført til en innskuddsdekning på 94,2 prosent i første halvår sammenlignet med 89,4 prosent på samme tid som i fjor.

Resultatet etter skatt endte i andre kvartal på 5,8 millioner kroner, opp fra 4,9 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor. Det er en økning på solide 19 prosent.

Samtidig gikk rentenettoen ned til 6,2 millioner kroner i andre kvartal, sammenlignet med 7,3 millioner kroner på samme tidspunkt i fjor – en nedgang på 15,3 prosent. Banken registrerer også et tap på 2,6 millioner kroner knyttet til investeringer i egenkapitalinstrument.

Banken skriver i rapporten at koronakrisen har medført stor usikkerhet og at de har merket konsekvensene av dette i år.

– Men Valle Sparebank har en god kapital og likviditetssituasjon og har relativt liten eksponering mot de næringane som har vist seg å være mest usatt så langt. Fokus på engasjementsoppfølging og kredittrisiko vil derfor bli prioritert framover, skriver banken.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch