FinansWatch

Storbank økte inntektene med 107 prosent

Saxo Bank melder om kraftig resultatforbedring og fikk i første halvår et overskudd på 529 millioner danske kroner. Banken forklarer suksessen med opptur i finansmarkedene og at banken fortsetter å gjennomføre sin strategi.

Saxo Bank melder om et resultat etter skatt i første halvår 2020 på 529 millioner danske kroner, sammenlignet med et negativt resultat på 139 millioner kroner i samme periode i fjor.

Saxo Bank melder om et resultat etter skatt i første halvår 2020 på 529 millioner danske kroner, sammenlignet med et negativt resultat på 139 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsinntektene steg i samme periode med 107 prosent, fra 1,1 milliarder til 2,3 milliarder danske kroner.

Banken trekker frem at den har slått flere rekorder hittil i 2020, hvor blant annet nye 80.000 nye kunder gjør at kundebasen nå er oppe i 620.000 og at deres midler utgjør til sammen 395 milliarder danske kroner.

– Det økonomiske resultatet av de første seks månedene av 2020 er svært tilfredsstillende. Resultatet er positivt påvirket av eksterne faktorer som økningen i volatilitet i globale kapitalmarkeder. Resultatet er også drevet av fortsatt gjennomføring av strategien vår, inkludert høye investeringer i digitalisering, skalerbar infrastruktur, automatiserte prosesser og en forbedret «Saxo Experience», noe som fører til en betydelig vekst i antall nye kunder og klienteiendeler, sier Adm. direktør Kim Fournais i en pressemelding.

Han mener at resultatet og en enda sterkere kapitalsituasjon gjør at banken er godt posisjonert til å fortsette sine ambisiøse investeringer for å skape en bedre kundeopplevelse for både nåværende og fremtidige kunder.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch