FinansWatch

Lillesand Sparebank kjøper drone til Redningsselskapet

Bidrar til redusert bruk av dykkere ved redningsoppdrag i skjærgården.

Illustrasjonsbilde. Lillesand Redningskorps har fått en undervannsdrone av Lillesand Sparebank. Redningsskøyta på bildet tilhører Redningsselskapet i Tromsø. | Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lillesand Sparebank har gitt 55.000 kroner til Redningskorpset i Lillesand for innkjøp av en undervannsdrone som skal følge den lokale Regningsskøyten på tokt.

Den elektriske dronen kan inspisere båter under vann uten at dykkere må tilkalles. Det gir effektivisering både i tidsbruk og kostnader.

– Vi har mye med Redningsselskapet å gjøre, og syntes dette var en god ting, sier Morten Arentz-Grastvedt, økonomisjef i Lillesands Sparebank til Lillesands-Posten.

Gaven er en del av bankens lokale samfunnsengasjement, hvor det er mye fritidsaktivitet til sjøs og til tider mye å gjøre for Redningsselskapet. Dronen vil gjøre Lillesands Redningskorps mer uavhengige av Redningsskøyten i Arendal.

– Lillesand er en sjøkommune, og dette gjør det lettere for dem som jobber i Redningsselskapet å bistå både innbyggere og turister. Det var lett å si ja da vi ble kontaktet med dette ønsket, sier Arentz-Grastvedt.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch