Eidsberg Sparebank forventer svakere resultat

Styret i Eidsberg Sparebank er fornøyd med resultatet hittil i 2020 til tross for store utfordringer, men forventer likevel svakere resultatutvikling enn budsjettert. Banken ser effektene av pandemien med svakere rentemargin, økte kostnader og fallende utlånsvekt.
Eidsberg Sparebank ser nå effekten av pandemien, med svakere rentemargin og noe økt kostnadsprosent, samt fallende utlånsvekst. | Foto: Eidsberg Sparebank
Eidsberg Sparebank ser nå effekten av pandemien, med svakere rentemargin og noe økt kostnadsprosent, samt fallende utlånsvekst. | Foto: Eidsberg Sparebank

Eidsberg Sparebank fikk i andre kvartal et resultat før skatt på 37,9 millioner kroner, sammenlignet med 35,5 millioner kroner i samme periode i 2019.

Netto renteinntekter utgjorde i kvartalet 27,4 millioner kroner, mot 29,6 millioner kroner i fjor.

Etter andre kvartal har banken et resultat før skatt på 45,8 millioner kroner, som er 11,2 millioner kroner lavere enn tilsvarende periode i fjor.

«Vi ser nå effekten av pandemien, med svakere rentemargin og noe økt kostnadsprosent, samt fallende utlånsvekst», skriver bankens styre i en kommentar.

Driftskostnadene er etter andre kvartal på 39,4 millioner kroner, mot 35,1 mill. kroner for tilsvarende periode i fjor. Bankens samlede driftskostnader utgjør 41,59 øre av hver inntektskrone mot 38,87 øre etter andre kvartal i 2019.

«Banken har et bra resultat så langt i år. Det er avsatt ekstra til tap grunnet den pågående pandemien. Resultatutviklingen resten av året forventes å bli noe lavere enn budsjettert. Etter styrets vurdering er Eidsberg Sparebank godt kapitalisert og har solide likviditetsreserver. Banken er dermed godt rustet til å møte den krisen vi står ovenfor på kort og lang sikt», skriver banken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også