Sparebanken Vest henter 600 millioner i obligasjonslånsmarkedet

Sparebanken Vest med nytt obligasjonslån. SEB fungerte som tilrettelegger av lånet.
Konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth og Sparebanken fyller opp bankkassen med ytterligere millioner. | Foto: Sparebanken Vest
Konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth og Sparebanken fyller opp bankkassen med ytterligere millioner. | Foto: Sparebanken Vest

Sparebanken Vest har tirsdag utstedet et nytt senior etterstilt obligasjonslån på 600 millioner kroner, opplyser banken i en børsmelding.

Lånet er utstedet med flytende rente og har en kupongrente tilsvarende 3 mnd med NIBOR med et påslag på 94 basispunkter. Lånet har en løpetid på seks år med innløsningsrett for utsteder etter 5 år.

SEB var tilrettelegger av lånet, opplyses det.

I juli hentet Sparebanken Vest 500 millioner euro, tilsvarende 5,35 milliarder, i sin første grønne obligasjon noensinne. Da banken lukket boken var obligasjonen kraftig overtegnet med ordrer for totalt over én milliard euro fra europeiske investorer som ønsket å låne ut penger til klimanøytrale boliger.

Konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth uttalte til FinansWatch at de ønsket å arbeide videre og satse på en grønn finansiering for både privatkunder og næringslivet.

Utenlandske investorer i kø for å låne ut milliarder til Sparebanken Vest 

Banksjef fryktet konkursras, men mener regionen og kundene har klart seg bra 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også