Pensjonsdirektør ser økt interesse for langsiktig sparing

Bengt Olav Lund i DNB mener at det er en økende trend at unge bankkunder sparer mer. Han mener at pensjonsreformen er bygget opp slik at de unge i dag må ta et større ansvar enn tidligere.
Trenden blant de unge bankkundene i DNB er at de har en økt sparing til pensjon etter at de har kommet inn på boligmarkedet, forteller Bengt Olav Lund. | Foto: DNB
Trenden blant de unge bankkundene i DNB er at de har en økt sparing til pensjon etter at de har kommet inn på boligmarkedet, forteller Bengt Olav Lund. | Foto: DNB

– Tallene våre viser at det er flere som har begynt å spare. De fleste unge har som oftest bolig som sitt sparemål, men det å sitte på boligverdier er også god pensjonssparing, sier Bengt Olav Lund til Finansavisen.

Lund er pensjonsdirektør for pensjon i DNB og mener at spesielt den nye pensjonsreformen har gjort unge mer bevisste på egen pensjon, og fordi de må ta et større ansvar for egen pensjon.

– Pensjonsreformen er bygget opp slik at unge i dag må spare selv hvis de ønsker å opprettholde levestandarden. I tillegg er det jo mange som har drømmer de vil realisere som pensjonist. Vi lever stadig lengre og har bedre helse, og det koster både å ta ut tidligpensjon og å ha en aktiv livsstil som pensjonist, forteller han til avisen.

Trenden blant de unge bankkundene er at de har en økt sparing til pensjon etter at de har kommet inn på boligmarkedet.

– Vi ser ikke at det er så veldig mange som er så dedikert i sparingen sin at de ønsker å bli helt gjeldfri eller å få full økonomisk frihet i ung alder. Ofte er det behov eller drømmer som styrer økonomien, og det viktigste for de fleste er å ha en viss fleksibilitet, forteller han til Finansavisen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også