FinansWatch

Pensjonsdirektør ser økt interesse for langsiktig sparing

Bengt Olav Lund i DNB mener at det er en økende trend at unge bankkunder sparer mer. Han mener at pensjonsreformen er bygget opp slik at de unge i dag må ta et større ansvar enn tidligere.

Trenden blant de unge bankkundene i DNB er at de har en økt sparing til pensjon etter at de har kommet inn på boligmarkedet, forteller Bengt Olav Lund. | Foto: DNB

– Tallene våre viser at det er flere som har begynt å spare. De fleste unge har som oftest bolig som sitt sparemål, men det å sitte på boligverdier er også god pensjonssparing, sier Bengt Olav Lund til Finansavisen.

Lund er pensjonsdirektør for pensjon i DNB og mener at spesielt den nye pensjonsreformen har gjort unge mer bevisste på egen pensjon, og fordi de må ta et større ansvar for egen pensjon.

– Pensjonsreformen er bygget opp slik at unge i dag må spare selv hvis de ønsker å opprettholde levestandarden. I tillegg er det jo mange som har drømmer de vil realisere som pensjonist. Vi lever stadig lengre og har bedre helse, og det koster både å ta ut tidligpensjon og å ha en aktiv livsstil som pensjonist, forteller han til avisen.

Trenden blant de unge bankkundene er at de har en økt sparing til pensjon etter at de har kommet inn på boligmarkedet.

– Vi ser ikke at det er så veldig mange som er så dedikert i sparingen sin at de ønsker å bli helt gjeldfri eller å få full økonomisk frihet i ung alder. Ofte er det behov eller drømmer som styrer økonomien, og det viktigste for de fleste er å ha en viss fleksibilitet, forteller han til Finansavisen.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch