Europeisk storbank økte handelsinntektene med 154 prosent

BNP Paribas tjente mer på handel med rentepapirer, valuta og råvarer i andre kvartal. Både inntektene og overskuddet var høyere enn hva analytikerne på forhånd hadde ventet .
BNP Paribas leverte solide tall med høyere inntekter sammenlignet med samme periode i fjor. | Foto: Remy de la Mauviniere/AP
BNP Paribas leverte solide tall med høyere inntekter sammenlignet med samme periode i fjor. | Foto: Remy de la Mauviniere/AP

BNP Paribas leverte solide tall i andre kvartal og leverer et langt bedre resultat enn ventet.

Ifølge kvartalsrapporten fikk banken et overskudd etter skatt på 2,3 milliarder euro i andre kvartal 2020, tilsvarende 24,6 millioner kroner, ned 6,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Ifølge Bloomberg var det ventet et nettoresultat på 1,49 milliarder euro.

1,45 milliarder euro i tap på utlån trekker ned overskuddet, men er likevel lavere enn ventet 1,66 milliarder euro.

Inntektene steg derimot sammenlignet med forrige periode som følge av at banken har fått økte fordeler av sin diversifiserte og integrerte modell. Bankens samlede inntekter endte på 11,7 milliarder euro, opp fra 11,2 milliarder euro i andre kvartal i fjor.

Det er spesielt inntektene fra handel med rentepapirer, valuta og råvarer som skiller seg ut spesielt, som steg 154 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Vår diversifiserte bankmodell har bevist sin effektivitet i å støtte kunder og økonomi foran en enestående helsekrise. BNP Paribas kunne raskt mobilisere lagene sine, ressurser og kompetanse for å imøtekomme behovene til kundene i hele Europa og utover, sier administrerende direktør Jean-Laurent Bonnafé i en kommentar.

Storbank tar sikte på å komme ut av koronakrisen som en vinner 

Europeiske banker setter av store beløp til utlånstap

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også