FinansWatch

Norges Bank avviser Tangen-kobling i regelverksendring

Endringene i det etiske regelverket i juni har ingenting å gjøre med ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondssjef, opplyser Norges Bank torsdag.

De siste endringene av de etiske prinsippene knytter seg ikke til ansettelsen av Nicolai Tangen som ny leder for Norges Bank Investment Management (NBIM), forklarer sentralbanksjef Øystein Olsen. | Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Det var VG som meldte om regelendringen onsdag. Representantskapet har bedt hovedstyret i Norges Bank forklare konsekvensen av en endring i etikkregelverket som ble gjort i juni.

Endringen kom etter at Norges Bank i mai påpekte at påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen hadde en interessekonflikt. Tangen kommer fra jobben som leder i hedgefondet Ako Capital, som han stiftet i 2005.

Norges Bank mener VG-saken gir feilaktig inntrykk av at det er en sammenheng mellom oppdateringen av det etiske regelverket og ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet.

Bakgrunnen for de siste endringene i de etiske prinsippene var et behov for å gjøre tilpasninger som følge av endret organisering av banken og ny sentralbanklov rundt årsskiftet, skriver Norges Bank i en pressemelding.

Hovedstyret varslet også i april representantskapet om at det ville vurdere å klargjøre enkelte aktuelle bestemmelser i prinsippene.

– De siste endringene av de etiske prinsippene knytter seg således ikke til ansettelsen av Nicolai Tangen som ny leder for Norges Bank Investment Management (NBIM), understreket sentralbanksjef Øystein Olsen.

Norges Bank endret det etiske regelverket i juni

Utvalg vil at Oljefondet skal forholde seg til økonomisk kriminalitet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch