FinansWatch

Storbank godtar milliardforlik etter politisk skandale

Goldman Sachs har blitt enige med malaysiske myndigheter om å betale 36 milliarder kroner i forbindelse med 1MDB-skandalen.

Goldman Sachs har konsekvent benektet anklagene, og har uttalt at enkelte medlemmer av den tidligere malaysiske regjeringen og 1MDB løy om hvordan inntektene fra obligasjonssalget ville bli brukt. | Foto: AP

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs har kommet til enighet med de malaysiske myndighetene om et forlik i forbindelse med 1MDB-skandalen, skriver Reuters.

Det betyr at banken må betale 3,9 milliarder dollar, tilsvarende rundt 36 milliarder kroner.

Av disse skal 2,5 milliarder betales i kontanter, samtidig som banken garanterer å returnere eiendeler knyttet til 1MDB-obligasjoner på minst 1,4 milliarder dollar, opplyser det malaysiske finansdepartementet.

– Vi er sikre på at vi sikrer mer penger fra Goldman Sachs sammenlignet med tidligere forsøk, som var langt under forventningene, sier finansminister Tengku Zafrul Aziz i en uttalelse og legger til.

– Vi er også glade for å kunne løse dette utenfor rettssystemet, noe som ville ha kostet mye tid, penger og ressurser.

Dette byr at utestående siktelser og krav mot Goldman Sachs frafaller, noe også banken selv bekrefter.

Malaysiske påtalemyndigheter fremmet anklagene tilbake i desember 2018 mot tre Goldman Sachs-enheter for å villede investorer da de utstedte obligasjoner til 6,5 milliarder dollar relatert til det malaysiske statsfondet 1MDB (1Malaysia Development Bhd).

Ifølge anslag skal banken ha tjent så mye som 300 millioner dollar på salget av obligasjonene.

Goldman Sachs har konsekvent benektet anklagene, og har uttalt at enkelte medlemmer av den tidligere malaysiske regjeringen og 1MDB løy om hvordan inntektene fra obligasjonssalget ville bli brukt.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch