FinansWatch

Econa fornøyd med at Danske Bank tar kritikken på alvor

– Jeg er glad for at Danske Bank viser at de tar dette arbeidet på alvor og legger en betydelig innsats i å sikre en konkurransedyktig og etisk bank, sier administrerende direktør i Econa, Nina Riibe,

Riibe mener det er viktig at de som ansvarlig organisasjon pålegger sine samarbeidspartnere å opptre etisk og i henhold til regelverket. | Foto: Econa

Onsdag ble det kjent at Finanstilsynet rettet sterk kritikk mot den norske delen av Danske Bank etter at det foretatt en gjennomgang av anti-hvitvaskingsarbeidet. Banken har

Danske Bank har tatt kritikken på alvor og har parallelt med arbeidet planlagt og implementert 35 konkrete tiltak som imøtegår kritikken.

Selv om det er 14 punkter ikke er fullført, er Econa fornøyd med at de har tatt kritikken på alvor.

Danske Bank i Norge er gjennom Akademikerne leverandør av bankavtalen de tilbyr sine medlemmer. Administrerende direktør i Econa, Nina Riibe, har vært i tett dialog med Danske Bank vedrørende dette arbeidet.

Riibe sier hun er glad for at Danske Bank har vært offensive i sin tilnærming til arbeidet til Finanstilsynet, og er tilfreds med at 21 av 35 tiltak er fullført og implementert.

– Det er viktig at vi som ansvarlig organisasjon pålegger våre samarbeidspartnere å opptre etisk og i henhold til regelverket, sier Riibe i en kommentar og legger til.

– Jeg er glad for at Danske Bank viser at de tar dette arbeidet på alvor og legger en betydelig innsats i å sikre en konkurransedyktig og etisk bank for fremtiden, forteller hun.

Trond Mellingsæter, landssjef for Danske Bank i Norge har uttalt at de har tatt mange initiativ for å forbedre innsatsen mot økonomisk kriminalitet, og at hvitvasking står øverst på deres liste.

– Vi anerkjenner kritikken, og ser at vi har brukt for lang tid på å få enkelte ting på plass, sier Mellingsæter. Vi har satt inn massive ressurser i arbeidet med hvitvasking, men omfanget har vært større enn det vi først forutså og vi har brukt for lang tid på å få løsninger på plass, sier han i et intervju med FinansWatch.

Danske Bank svarer på krass kritikk fra Finanstilsynet: – Hvitvasking står øverst på min agenda

Danske Bank kritiseres for manglende hvitvaskingsrutiner 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch