FinansWatch

Storbank tar sikte på å komme ut av koronakrisen som en vinner

Den franske bankkjempen BNP Paribas har lenge hattt som mål å bli Europas dominerende investeringsbank. Koronakrisen kan ha ført banken nærmere det målet.

BNP Paribas håper sterk utlånsvekst vil gjøre banken større. | Foto: PR

BNP Paribas er allerede Europas største utlånsbank, noe banken benyttet når covid-19 rammet Europa tidligere i år. Når de store konsernene trengte nødlån ble BNP Paribas den foretrukne partneren.

Mens de amerikanske gigantene var opptatt med krisepakker på hjemmebane og de europeiske rivalene med interne omstruktureringer, lånte BNP ut penger.

Brutto utlån økte med 23 prosent til 2700 milliarder euro i første kvartal, skriver Reuters. Til sammenlingning var tilsvarende vekst for Santander, Deutsche Bank og Credit Suisse på cirka fem prosent.

– Kan BNP benytte seg av kvaliteten og utholdenheten i overskuddet for å øke sine markedsandeler? Jeg tror at svaret er ja, sier Francois Chaulet, sjef i Montsegur Finance til Reuters.

Men å kapitalere på utlånsvekst for å få høy-margin forretninger som nyemisjoner eller fusjoner og oppkjøp fra selskapene som har lånt penger har vært en vanskelig nøtt å knekke. 

I første halvdel av 2020 BNP ikke holdt tritt med Goldman Sachs, Deutsche Bank, Barclays og Credit Suisse når det gjelder fusjonsoppdrag og er ikke blant topp-ti. Når det gjelder emisjonen er banken på niende plass, det samme som i fjor, skriver Reuters.

«Lederne i BNP pleide å si: Min viktigste klient er den franske økonomien. Nå sier de: Min viktigste klient er den europeiske økonomien», forteller en persion som tidligere jobbet tett på topplederne i banken, til Reuters.

BNP har valgt ikke å kommentere detaljene i Reuters-artikkelen i forkant av andrekvartalsresultatet, som blir lagt frem 31. juli.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch