FinansWatch

Nordeas kvartalsresultat svakere enn ventet

Den nordiske storbankens konsernresultat ble 64 prosent lavere enn i fjor. I tillegg tidobles nedskrivningene.

Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

I andre kvartal fikk Nordea et nettoresultat på 243 millioner euro, tilsvarende 2,57 milliarder kroner. Analytikerestimatene ventet et resultat på 390 millioner Euro.  Det viser kvartalstallene som ble publisert fredag.

Til sammenligning fikk storbanken et resultat i samme periode i fjor på 681 millioner euro, altså er nedgangen fra i fjor på 64 prosent.

Netto renteinntekter steg fra 1,07 milliarder euro i 2019 til 1,09 milliarder euro i andre kvartal i år.

– Vår høye aktivitetsnivå har gjort det mulig å holde inntektene mer eller mindre uendret. Netto renteinntekter steg med to prosent, støttet av en god økning i volum. Samtidig har nedstengning og turbulente markeder hatt en negativ innvirkning, primært på avgifter og kommuisjoner som sank med ni prosent. Betydelige kostnadsreduksjoner førte til et overskudd før utlånstap som er fire prosent høyere enn i fjor. Alle tiltak for å forbredre vår driftseffektivitet leverer som ønsket. Kostnadene sank med åtte prosent fra sist år, noe som førte til en stødig reduksjon i vår omkostningsrate til 52 prosent, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen i en pressemelding.

Nordea har et mål om en omkostningsrate på 50 prosent i sitt pågående kostnadsprogram.

Nedskrivningene tidobles sammenlignet med samme periode i fjor og steg fra 61 millioner euro til 698 millioner euro. Reelle tap i kvartalet utgjorde 310 millioner euro.

Netto tapsavsetninger til lån er 698 millioner euro i kvartalet. Det tilsvarer 7,39 milliarder kroner. Nordea Norges tapsavsetninger er på 1,32 milliarder kroner i kvartalet.

Konsernet skriver i rapporten at kredittkvaliteten i utlånsporteføljen fortsatt er god og at samlede tapsavsetninger for 2020 fortsatt ventes å være under en milliard euro.

De samlede inntektene i perioden ble 2,1 milliarder kroner, ned 2,1 prosent fra andre kvartal 2019.

Nordea-konsernets Tier 1 kjernekapitalgrad er 15,8 prosent ved utgangen av kvartalet, 5,6 prosentpoeng over kravet.

Nordea Norge: Økt kundetilfang og styrket utlånsvekst

DNB-ledelsen smiler bredt – og takker myndighetene

Alle piler unntatt én peker oppover for Storebrand-sjefen 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch