FinansWatch

Strateg mener bankene kan overraske i kvartalssesongen

National Securities mener at forventningene til bankene har aldri vært så lave som i dette kvartalet. De tror at bankene kommer til å levere flere gode enn dårlige nyheter.

Strateg mener at flere banker kan levere sterk vekst i andre kvartal. | Foto: Mark Lennihan/AP

– Jeg tror ikke forventningene til bankinntekter noen gang har vært så lave som de kommer inn i dette kvartalet, sier markedsstrateg i amerikanske National Securities, Art Hogan, ifølge CNBC.

Kvartalssesongen har så vidt blitt sparket i gang, og her hjemme har både DNB og Gjensidige levert sterke resultater denne uken.

National Securities tror at dette kan fort bli gjennomgangsmelodien, og spesielt i banksektoren, hvor de ser flere årsaker til at bankene kan overraske positivt under årets andre kvartalsrush.

– Min gjenting er at det kommer til å være flere gode nyheter enn dårlige nyheter, og det for en gruppe som har priset inn svært mange dårlige nyheter, sier Hogan til nettstedet og legger ti.

– Det vi glemmer er banker som er involvert i slike ting som handel og investeringsbankvirksomhet, vil antagelig se et sted mellom 30 og 50 prosent vekst i disse markedene i andre kvartal alene, sier Hogan til CNBC.

Han peker også på sterk aktivitet i det amerikanske selskapets gjeldsmarked og etterspørsel etter pantelån. Ifølge Hogan skal disse faktorene oppveie bankenes avsetninger for tap på utlån og et svakt forbrukersentiment.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch